CUM SĂ ÎȚI ALEGI CREMA PENTRU PROTECȚIE SOLARĂ

Cum să îți alegi crema pentru protecție solară

Atunci când practici sport sau ești în vacanță, soarele te îmbie să ieși afară ! Dar te-ai gândit să îți protejezi tenul și corpul de razele soarelui ?

Pentru a avea grijă de pielea ta, urmează ghidul nostru. Alege protecția solară potrivită şi profită din plin de beneficiile soarelui.

CUM SĂ ÎȚI ALEGI CREMA PENTRU PROTECȚIE SOLARĂ

1. Ce este protecția solară?

Atunci când te protejezi de soare, te protejezi de ultraviolete. Există două tipuri de ultraviolete care trec prin stratul de ozon:

UVB : aceastea provoacă arsuri solare și pot fi chiar o cauză a cancerului de piele și a leziunilor oculare
UVA : cele care pătrund mai adânc în piele și sunt responsabile pentru îmbătrânirea prematură a pielii
Indiferent de tipul de piele, ai nevoie de protecţie împotriva razelor ultraviolete. Crema solară îți permite să te protejezi împotriva lor, fără a te împiedica să te bronzezi.

CUM SĂ ÎȚI ALEGI CREMA PENTRU PROTECȚIE SOLARĂ

2. Ce este un indice de protecție ?

Indicele de Protecție (IP), care mai este numit SPF (Sun protection Factor). El măsoară nivelul de protecție al produselor solare care protejează de razele  UVB.

Acest indice este evaluat conform testelor standardizate. De exemplu, un indice de 50 înseamnă că o persoană are de cincizeci de ori mai multe șanse de a suferi de arsuri solare dacă nu aplică crema de protecţie. Cu toate acestea, testele de laborator nu pot lua în considerare cu certitudine toate condițiile din mediul înconjutător, cum ar fi apa, nisipul, altitudinea, transpirația etc.

Nivelul de protecție depinde în principal de activitățile fizice, băi, transpirație, și scade semnificativ în cazul în care cantitatea de cremă solară este aplicată necorespunzător.

Produsele de protecție solară nu garantează o protecție 100%.

3. Alege protecția solară în funcție de tipul de piele

Fiecare piele este diferită. În funcție de culoarea sa (fototip), ea este mai mult sau mai puțin sensibilă la soare:

Pielea ta este luminoasă și cu mulți pistrui. Ai o piele foarte sensibilă la soare, astfel încât suferi frecvent de arsuri solare și îţi este întotdeauna greu să te bronzezi. Pentru o expunere moderată la soare, la aer curat, îți recomandăm un indice de protecție de 30 sau 50+. Dacă te expui la plajă sau în zonele cu condiţii extreme (munți sau tropice) îți recomandăm o protecție foarte mare: 50 +, precum sprayul solar Aptonia FPS 50+.
Pielea ta este luminoasă, cu puțini pistrui. Ai o piele sensibilă la soare şi suferi cu ușurinţă de arsuri solare, dar te bronzezi ușor : îți recomandăm o protecție medie între 30 și 50+ la plajă, cum ar fi sprayul solar Aptonia IP 30, și o protecție puternică 50+ pentru zonele montane și zone tropicale.
Pielea ta este una luminoasă, dar se bronzează ușor. Ai o piele de culoare intermediară, care nu suferă de arsuri solare pe parcursul unor expuneri intense : îți recomandăm o protecție redusă, cu un indice de protecție de 10 în zone cu aer curat, o protecție medie între 15 și 25 pentru plajă și o protecție înaltă, între 30 și 50 pentru munte sau zone tropicale.
Pielea ta este mată și rezistentă. Te bronzezi ușor fără arsuri solare : te sfătuim să optezi pentru o protecție solară între 5 și 10 într-o zonă cu aer curat sau la plajă și cu un indice de protecție cuprins între 15 și 25 pentru zonele montane și tropice.

CUM SĂ ÎȚI ALEGI CREMA PENTRU PROTECȚIE SOLARĂ

4. Sfat pentru îngrijirea corpului : optează pentru laptele de corp după expunerea la soare !

După expunerea la soare, pielea ta are nevoie să fie rehidratată.  Îngrijirea după o sesiune de bronzare îți permite să îți hrănești pielea și să îți prelungești bronzul. O piele hidratată și sănătoasă este cheia longevității bronzului. Îți recomandăm setul complet Aptonia.

În plus, nu uita măsurile de precauție necesare pentru a te bucura de soare:

Cea mai bună protecție este reprezentată de accesoriile textile, în special pentru copii ! Folosește protecții suplimentare cum ar fi o pălărie, ochelari de soare și un tricou.
Arsurile solare sunt periculoase, mai ales la copii. Sugarii și copiii mici nu ar trebuie să fie expuși la lumina directă a soarelui și la căldură intensă.
Utilizează protecție solară în funcție de tipul tău de piele.
Aplicarea cremei de plajă trebuie repetată la fiecare 2 ore după înot, indiferent de gradul de protecție.
Evită expunerea la soare între orele 11 și 15, orele de vârf.
Nu sta prea mult la soare, chiar dacă folosești protecții solare. Protecția solară nu este concepută pentru a prelungi timpul de expunere la soare.
Expunerea excesivă la soare reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătate. Expunerea la soare trebuie să fie progresivă.
La altitudine mare și în zonele tropicale trebuie să folosești creme cu indicele protecției solare mai mare decât cel pe care îl utilizezi de obicei.

CUM SĂ ÎȚI ALEGI CREMA PENTRU PROTECȚIE SOLARĂ