WINDSURF

Cum să îți alegi costumul de windsurf

O PROTECȚIE ADAPTATĂ CONFORMAȚIEI TALE
UN COSTUM ADAPTAT MEDIULUI DE UTILIZARE
UN COSTUM ADAPTAT NIVELULUI

Windsurful este întâlnirea ideală dintre sport și natură. Pentru a profita de ieșirile tale pe mare, alegerea costumului integral este unică pentru fiecare, în funcție de conformație, nivel și de locul de practică.

O protecție adaptată conformației tale

Un costum integral trebuie înainte de toate să îți permită să profiți de windsurf în mod confortabil, asigurând libertate de mișcare datorită flexibilității sale, protejându-te în același timp de condițiile climatice. Doar mâinile și picioarele îți rămân în contact direct cu apa, pentru menținerea unui contact permanent cu placa care rămâne astfel sub control. Grosimea materialului care acoperă brațele și picioarele este mai mică decât cea care acoperă bustul, astfel încât să asigure flexibilitate optimă a membrelor și să nu îți limiteze reactivitatea, fundamentală în windsurf. Costumele sunt astfel realizate pentru a te proteja de UVA și UVB, de temperaturile aspre ale mării și oceanului, de vânt foarte intens datorat trecerii permanente de la aer la apă. Toate costumele sunt realizate din neopren, un cauciuc sintetic rezistent și care are proprietăți izolante. Acest material îți asigură o anumită etanșeitate, o menținere a temperaturii corporale și o bună flotabilitate, pentru o practică agreabilă care nu trebuie să fie întreruptă de condițiile climatice. Pentru a optimiza buna funcționare a costumelor integrale, asigură-te că alegi mărimea și croiala care se potrivește cel mai bine conformației tale. Există modele specifice pentru bărbați, femei și copii. Neoprenul îți va menține corpul la o temperatură optimă datorită stratului de apă care se formează între costum și pielea ta. Luând temperatura corpului tău, te va acoperi cu un strat subțire de apă caldă care te va proteja de frigul exterior și îți va menține o senzație de căldură. Un costum prea mare nu va permite formarea acestui strat de protecție, lăsând acces liber apei reci.

WINDSURF
WINDSURF

Un costum adaptat mediului de utilizare

Alegerea costumului integral care ți se va potrivi cel mai bine va depinde de locul în care practici windsurf. Grosimea neoprenului este concepută pentru a te acompania fără a îți jena mișcările. Există două grosimi pentru două categorii de temperaturi. Pentru temperaturi sub 17 °C, alege o grosime între 4 mm și 5 mm la nivelul bustului și 3 mm pe restul corpului. De la 17 °C, grosimea poate varia între 3 mm și 4 mm la nivelul bustului și 2 mm în restul corpului. Poți de asemenea alege între mâneci scurte, medii sau lungi în funcție de temperatura apei, nivelul vântului și preferințele în termeni de confort. Un costum cu inserții la spate va limita și mai mult intrările de apă într-o zonă sensibilă a corpului, cu o închidere cu fermoar pentru cei care practică windsurf în mod consecvent.

WINDSURF

Un costum adaptat nivelului

Ultimul criteriu care trebuie luat în considerare în alegerea modelului tău este nivelul și frecvența practicii tale. Începătorii sau persoanele care sunt interesate de o practică ocazională se vor orienta mai degrabă spre costume integrale din neopren standard. Mai puțin flexibile, acestea au prețuri accesibile. Costumele oferă întărire de protecție la nivelul bustului care mărește protecția contra frigului și închidere cu fermoar care facilitează îmbrăcarea și limitează intrările de apă în timpul practicii. Neoprenul stretch este un material optim pentru persoanele care practică în mod consecvent sau intensiv. Acest material asigură confort ideal în practică, izolație mai bună și dispune de finisaje specifice și libertate mare de mișcare, Costumele pentru copii sunt special concepute pentru a combina confort, rezistență, durabilitate, și sunt ușor de întreținut și de îmbrăcat.
Windsurful este întâlnirea ideală dintre sport și natură. Pentru a profita de ieșirile tale pe mare, alegerea costumului integral este unică pentru fiecare, în funcție de conformație, nivel și de locul de practică.