CUM SĂ INSTALEZI BICICLETA PE HOME TRAINER ?

Cum să instalezi bicicleta pe home trainer ?

1.BLOCAREA ROȚII DIN SPATE PE UN HOME TRAINER CLASIC 2. INSTALAREA UNUI HOME TRAINER PE TRANSMISIE DIRECTĂ 3. INSTALAREA UNUI HOME TRAINER CU CONEXIUNE SMART

Pentru a se încălzi înainte de o ieșire cu bicicleta, a își completa antrenamentul clasic sau a pedala în sezonul rece în confortul casei, home trainer-ul se dovedește a fi prietenul pasionaților de ciclism.

După ce ai consultat ghidul nostru despre alegerea unui home trainer, iată că ți-ai achiziționat unul, cutia este desfăcută, grație instrucțiunilor de utilizare știi cum să îl instalezi, dar cum fixezi bicicleta? Descoperă în rândurile de mai jos explicațiile noastre despre instalarea corectă a bicicletei pe home trainer! 

Această etapă este cea mai importantă, deoarece îți permite asigurarea stabilității bicicletei.
Majoritatea modelelor se vând cu un ax pentru roata din spate, pe care trebuie să îl instalezi pe home trainer. Mai exact, levierul care se regăsește la sistemele de strângere rapidă a roților nu permite blocarea bicicletei între brațele home trainer-ului.

Demontează mai întâi axul roții din spate și instalează-l pe cel primit la achiziționarea home trainer-ului. În absența acestui ax,poți utiliza un ax universal sau un adaptor “thru axle” compatibil cu principalele mărci porducătoare de home trainer (B’TWIN, Tacx, Elite). Introdu axul în orificiile prevăzute pentru acesta,situate la extremitatea brațelor home trainer-ului și strânge piulițele. Poziționează rola de rulaj în contact cu roata din spate și…e gata!

Home trainerele pe transmisie directă sunt cel mai simplu de instalat.

-Demontează roata din spate a bicicletei.

-Poziționează bicicleta pe home trainer, plasând lanțul pe caseta home trainer-ului ca și cum acesta ar fi roata din spate.

-Strânge bine axul roții pentru a fixa bicicleta la home trainer. Să înceapă antrenamentele!

CUM SĂ INSTALEZI BICICLETA PE HOME TRAINER ?

3. Instalarea unui home trainer cu conexiune smart

Odată bicicleta poziționată, conectează cablul care pleacă de la home trainer la ghidon. Acest cablu îți permite să controlezi rezistența home trainer-ului cu ajutorul rotiței instalate pe ghidon (în cazul home trainer-ului In Ride 100 B’TWIN). Astfel, poți gestiona intensitatea efortului.

Home trainer-ul cu conexiune este prevăzut cu senzori care trimit toate datele din timpul antrenamentului în timp real via Bluetooth spre un smartphone, o tabletă sau un laptop. Pentru a profita din plin de toate aceste funcționalități ale home trainer-ului cu conexiune, anumite modele necesită instalarea unor senzori pe spițele roții din spate și pe pedale. Această operațiune se realizează foarte ușor cu ajutorul unor coliere de stângere simple, din plastic.

CUM SĂ INSTALEZI BICICLETA PE HOME TRAINER ?

4. Accesoriile esențiale pentru a te antrena pe home trainer

Anumite accesorii pentru home trainer vă pot facilita instalarea bicicletei pe acesta!
Suportul pentru roata din față garantează o mai bună stabilitate pe home trainer. Acesta blochează roata și ridică partea din față a bicicletei, pentru o poziție perfect plană.
Frecarea cauciucului pe home trainer îl poate deteriora prematur. Așadar, este recomandat să îți echipezi bicicleta cu un cauciuc special pentru home trainer, mai rezistent (cauciuc mai dur) și, de asemenea, mai silențios.
Home trainer-ul este, în majoritatea timpului, utilizat în interior, la o temperatură mai ridicată decât cea din timpul antrenamentelor de ciclism pe șosea. Transpirația abundentă poate deteriora bicicleta și murdări solul, motiv pentru care îți recomandăm să utilizezi o bentiță pentru păr și un covoraș pentru home trainer, care, în plus, atenuează zgomotul sesiunilor de antrenament în interior. Acum ești pregătit să începi antrenamentele pe home trainer!