Pentru menținerea calităților de alunecare ale schiurilor tale, este important să le depozitezi corect la sfârșit de sezon. Descoperă toate recomandările noastre despre cum să îți îngrijești materialul.

Pentru întreținere optimă a schiurilor la sfârșit de sezon, iată câteva recomandări care trebuie respectate:

  • Protejează talpa:

Îți recomandăm să protejezi tălpile la sfârșit de sezon, pentru a le menține calitățile de alunecare. Lăsarea unui strat de ceară va asigura hrănirea schiurilor tale înainte de depozitare.

*ȘTIAI?*: Cei care se îngrijesc de buna întreținere a schiurilor, refac talpa schiurilor la sfârșit de sezon pentru a elimina zgârieturile și a le reface o structură curată. Apoi le ceruiesc cu o ceară de bază, fără să le racleze (pentru a face un strat protector tălpii) și le depozitează într-un spațiu cu temperatură moderată și uscat, ferit de lumină.

Truc : Dacă ai lăsat un strat de ceară protector la sfârșit de sezon, nu uita să raclezi tălpile înainte de prima ieșire, pentru alunecare optimă.

  • Deșurubează legăturile:

Deșurubează și scoate legăturile pentru a menaja sistemul de fixare. Trucul înainte de a le scoate este să notezi reglajul, pentru a le refixa la fel la începutul sezonului viitor.

 

  • Depozitează-le într-un spațiu uscat

Când depozitezi schiurile, ai grijă să nu le pui la orizontală pe un sol cu cribluri sau pe verticală pe un perete tencuit. Evită depozitarea pe balcon sau pe terasă, și cu atât mai puțin la soare pentru că acest lucru le-ar usca ceara de pe talpă și suprafața superioară a schiului ar risca să crape.

Pentru a evita ruginirea, depozitează-ți materialul într-un spațiu uscat. Evită depozitarea într-o cabană de grădină. Dacă este posibil, alege o cameră din interiorul casei, precum garajul sau beciul, dacă nici acestea nu sunt umede.

În mod ideal, îți recomandăm să depozitezi materialul într-o husă de protecție, pe verticală. (Dacă nu ai arici, este de preferat să nu legi schiurile împreuna, ci să îi așezi unul lângă altul).

Dispui acum de toate informațiile legate de buna depozitare a schiurilor ! Nu ai decât să aștepți următorul sezon pentru a te întoarce să profiți de piste.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm să îi dai o notă. Dacă ai o întrebare, o poți adresa în comentariu, îți vom răspunde cu plăcere
Când depozitezi schiurile, ai grijă să nu le pui la orizontală pe un sol cu cribluri sau pe verticală pe un perete tencuit. Evită depozitarea pe balcon sau pe terasă sau la soare pentru că acest lucru le-ar usca ceara de pe talpă și suprafața superioară a schiului.
Depozitarea echipamentului la sfarsit de sezon

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020