CUM SĂ ÎMI DEPOZITEZ CORECT ECHIPAMENTUL LA SFÂRȘIT DE SEZON ?

Cum să îmi depozitez corect echipamentul la sfârșit de sezon ?

Descoperă toate recomandările noastre despre cum să îți îngrijești materialul.

CUM SĂ ÎMI DEPOZITEZ CORECT ECHIPAMENTUL LA SFÂRȘIT DE SEZON ?

Pentru menținerea calităților de alunecare ale schiurilor tale, este important să le depozitezi corect la sfârșit de sezon. Pentru întreținere optimă a schiurilor la sfârșit de sezon, iată câteva recomandări care trebuie respectate.

CUM SĂ ÎMI DEPOZITEZ CORECT ECHIPAMENTUL LA SFÂRȘIT DE SEZON ?

Protejează talpa

Îți recomandăm să protejezi tălpile la sfârșit de sezon, pentru a le menține calitățile de alunecare. Lăsarea unui strat de ceară va asigura hrănirea schiurilor tale înainte de depozitare.

*ȘTIAI?*: Cei care se îngrijesc de buna întreținere a schiurilor, refac talpa schiurilor la sfârșit de sezon pentru a elimina zgârieturile și a le reface o structură curată. Apoi le ceruiesc cu o ceară de bază, fără să le racleze (pentru a face un strat protector tălpii) și le depozitează într-un spațiu cu temperatură moderată și uscat, ferit de lumină.

Truc: Dacă ai lăsat un strat de ceară protector la sfârșit de sezon, nu uita să raclezi tălpile înainte de prima ieșire, pentru alunecare optimă.

CUM SĂ ÎMI DEPOZITEZ CORECT ECHIPAMENTUL LA SFÂRȘIT DE SEZON ?

Deșurubează legăturile

Deșurubează și scoate legăturile pentru a menaja sistemul de fixare. Trucul înainte de a le scoate este să notezi reglajul, pentru a le refixa la fel la începutul sezonului viitor.

CUM SĂ ÎMI DEPOZITEZ CORECT ECHIPAMENTUL LA SFÂRȘIT DE SEZON ?

Depozitează-le într-un spațiu uscat

Când depozitezi schiurile, ai grijă să nu le pui la orizontală pe un sol cu cribluri sau pe verticală pe un perete tencuit. Evită depozitarea pe balcon sau pe terasă, și cu atât mai puțin la soare pentru că acest lucru le-ar usca ceara de pe talpă și suprafața superioară a schiului ar risca să crape.

Pentru a evita ruginirea, depozitează-ți materialul într-un spațiu uscat. Evită depozitarea într-o cabană de grădină. Dacă este posibil, alege o cameră din interiorul casei, precum garajul sau beciul, dacă nici acestea nu sunt umede.

În mod ideal, îți recomandăm să depozitezi materialul într-o husă de protecție, pe verticală. (Dacă nu ai arici, este de preferat să nu legi schiurile împreuna, ci să îi așezi unul lângă altul).
Dispui acum de toate informațiile legate de buna depozitare a schiurilor ! Nu ai decât să aștepți următorul sezon pentru a te întoarce să profiți de piste.

Când depozitezi schiurile, ai grijă să nu le pui la orizontală pe un sol cu cribluri sau pe verticală pe un perete tencuit. Evită depozitarea pe balcon sau pe terasă sau la soare pentru că acest lucru le-ar usca ceara de pe talpă și suprafața superioară a schiului.
Depozitarea echipamentului la sfarsit de sezon