CUM SĂ ÎMBRACI COSTUMUL DE SCUFUNDĂRI

Îmbrăcarea costumul de scufundări devine adesea o misiune delicată pentru numeroși scafandri, mai ales când transpiri din cauza soarelui și pielea devine lipicioasă. Dar este esențial să stăpânești această tehnică, pentru a nu îți deteriora costumul și pentru a crește durata de viață a acestuia.

Descoperă recomandările noastre, pentru a evita orice neplăcere și pentru a îmbrăca acest tip de costum din neopren fără probleme.

SFATUL NUMĂRUL 1 : ÎMBRACĂ-L, UTILIZÂND O PUNGĂ DIN PLASTIC

Atunci când îmbraci un costum de scufundări, introducerea picioarelor este cea mai complexă etapă. Piciorul rămâne blocat, mai ales în momentul introducerii călcâiului. Nu are nici un rost să tragi mai tare, neoprenul unui costum este conceput pentru a rezista.

Așadar este indispensabil să găsești un truc, precum cel al pungii de plastic. Efectiv, introducerea piciorului într-o pungă de plastic îți permite să îmbraci mult mai ușor costumul și să eviți orice aderență. Trebuie totuși să ai grijă ca punga să nu zboare, mai ales dacă te afli pe o barcă.

SFATUL NUMĂRUL 2 : INTRODU MÂINILE ÎN COSTUM, SUFLÂND LA INTERIOR

Acum că ai reușit să îmbraci costumul, trebuie să îl adaptezi utilizării, mai ales dacă se formează pliuri sau pentru mai mult confort. Pentru acest lucru, trebuie să sufli la interiorul mânecii, cu ajutorul unei persoane din exterior. Astfel, vei beneficia de o ajustare perfectă. Aerul umflă interiorul costumului, neoprenul se dezlipește instant de piele, permițându-ți să aranjezi corect costumul. După această operațiune, nu îți rămâne decât să îți pui masca, labele de înot și cizmulițele și să scufunzi, pentru descoperirea peisajelor submarine.

În plus, este obligatoriu să îți întreții echipamentul de scufundări după fiecare ieșire.

SFATUL NUMĂRUL 3: ÎMBRACĂ-L, UTILIZÂND APĂ CU SĂPUN

Este o altă tehnică care se utilizează adesea în lumea scufundărilor submarine pentru îmbrăcarea costumului. Trebuie să ai grijă în utilizarea săpunului. Trebuie să alegi săpunuri pentru piele sensibilă și anti alergenice și să folosești doar câteva picături.

Este suficient să torni apa cu săpun în costum pentru ca acesta să fie lubrifiat. Astfel, vei reuși să îmbraci costumul mult mai ușor.

Este bine ca pe timp de iarnă să aplici această metodă cu apă caldă, pentru a te reîncălzi și a evita un șoc termic prea mare.

SFATUL NUMĂRUL 4 : UDĂ COSTUMUL ÎNAINTE SĂ ÎL ÎMBRACI

Există două metode similare pentru îmbrăcare ușoară: udarea costumului cu apă de mare sau cu apă dulce.

Tehnica dușului este una dintre cele mai utilizate în sezonul de iarnă. Udând în mod abundent neoprenul, această tehnică asigură confort optim la îmbrăcare. Tehnica este oarecum dificilă, pentru că procesul se realizează la domiciliu, ceea ce implică un drum cu mașina, fapt care poate deranja în timpul condusului.

Este fără îndoială una dintre cele mai simple tehnici, pentru că este de ajuns să scufunzi costumul în apa mării când ești la plajă sau într-un recipient plin cu apă. Dezavantajele vor fi mult mai limitate, cu excepția cazului în care temperaturile sunt scăzute și apa va fi puțin mai rece.

SFATUL NUMĂRUL 5 : UTILIZAREA UNOR COLANȚI UZAȚI

O ultimă tehnică pe care ți-o propunem este cea în care folosești o pereche veche de colanți pentru a îmbrăca costumul de scufundări.

GESTURILE PE CARE SĂ LE ADOPȚI ATUNCI CÂND ÎMBRACI COSTUMUL

Pentru a ușura și mai mult acest proces, îți punem la dispoziție o listă de sfaturi:

– Introdu mâinile și umerii pe rând.
– Atunci când tragi de costum trebuie să apuci neoprenul cu toate degetele, trăgând ușor mici pliuri, unul după altul, astfel încât să nu smulgi neoprenul. Folosirea unghiilor atunci când îmbraci costumul este strict interzisă.
– Nu trebuie să tragi de costum la nivelul gleznelor, trebuie să execuți această mișcare cu minimum 5 cm mai sus, pentru a nu-l deteriora.
– Trebuie să eviți toate pliurile, mai ales cele din spatele genunchilor, trăgându-le pe rând, astfel încât combinezonul să se așeze corect pe pielea ta.
– Pentru a verifica elasticitatea și pentru a facilita la maximum mișcările este de ajuns să tragi neoprenul cât mai sus posibil.

Urmărește blogul Tribord pentru a descoperi actualitățile mărcii și a împărtăși experiențele persoanelor pasionate de scufundări.
Îmbrăcarea costumul de scufundări devine adesea o misiune delicată pentru numeroși scafandri, mai ales când transpiri din cauza soarelui și pielea devine lipicioasă.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020