CUM SĂ CREȘTI ÎN MASĂ MUSCULARĂ

REGIM DE PIERDERE DE ȚESUT ADIPOS SAU CREȘTERE ÎN MASĂ MUSCULARĂ? ANTRENAMENTUL PENTRU CREȘTERE ÎN MASĂ MUSCULARĂ PROGRAMUL NUTRIȚIONAL

CUM SĂ CREȘTI ÎN MASĂ MUSCULARĂ

În perioada de creștere în masă musculară, practicantul de exerciții musculare va trebui să respecte anumite reguli esențiale pentru a obține rezultate. Reușita trece prin 3 factori complementari: nutriție, antrenament și recuperare.

REGIM DE PIERDERE DE ȚESUT ADIPOS SAU CREȘTERE ÎN MASĂ MUSCULARĂ?

Începătorii în antrenamente musculare ezită adesea între regimurile de pierdere a țesutului adipos sau creșterea în masă musculară. Obiectivele celor două tipuri de antrenament sunt foarte diferite: Pierderea de țesut adipos constă în reducerea masei de grăsimi prin întărirea musculaturii – Creșterea în masă, înseamnă a acumula volum muscular și greutate. Creșterea în masă constă în mărirea volumului mușchilor și se caracterizează deci printr-o creștere în greutate. Pentru a face mușchi, trebuie să eliminați grăsime. În această perioadă, veți asocia o acumulare de masă grasă (grăsime corporală) cu o acumulare de masă slabă (mușchii). În afară de un antrenament intensiv, un program de nutriție specific va fi indispensabil pentru a reuși să crești în masă musculară.

CUM SĂ CREȘTI ÎN MASĂ MUSCULARĂ
CUM SĂ CREȘTI ÎN MASĂ MUSCULARĂ

ANTRENAMENTUL PENTRU CREȘTERE ÎN MASĂ MUSCULARĂ

Pentru a crește în masă musculară, sesiunile tale nu trebuie să depășească 1 oră 30, 2 ore, cu tot cu încălzire. Eforturile scurte asigură mai multe rezultate decât eforturile de lungă durată. În antrenament, lucrează cu greutăți mari, cu ajutorul barei sau a halterelor. Mizează și pe exercițiile cu greutatea corpului. Renunță la exercițiile izolatoare și privilegiază exercițiile de bază care solicită grupele mari de mușchi: squat, ridicat de la sol, rowing, tragere, dezvoltare, flotări, etc. Cu cât implici mai mult mușchii, cu atât reacția anabolică va fi mai puternică: în felul acesta crești volumul mușchilor.

PROGRAMUL NUTRIȚIONAL

Cine dorește o creștere în masă musculară trebuie să aibă o alimentație bogată în glucide și proteine timp de 2 până la 4 luni. Crescând aportul acestor elemente nutritive, furnizezi organismului tău toate elementele necesare construcției musculare. Acest surplus alimentar este cel care îți va permite să urmezi un antrenament muscular mai intens și frecvent în această perioadă. Urmează un ritm de 3 mese clasice + 3 gustări pe zi. Astfel, mănânci aproximativ la fiecare 3 ore. > Alege-ți un tip de alimentație

RECUPERAREA: UN ELEMENT CHEIE

În perioada de creștere în masă musculară, nu sări peste timpul de repaus. Mușchii tăi au nevoie să se reconstruiască pentru a se dezvolta mai bine. Fără a putea să se regenereze corect, sunt dispuși la leziuni sau deteriorare. Astfel, pentru o practică corectă, alternează o zi de antrenament cu una de recuperare. Vei avea nevoie și de somn recuperator. Aceste câteva recomandări pentru musculatură îți vor fi de folos ca puncte de reper pentru a reuși procesul de creștere în volum. În perioada aceasta, amintește-ți de trioul câștigător: nutriție, antrenament intensiv și recuperare. Acum totul depinde de tine ! >
În perioada de creștere în masă musculară, nu sări peste timpul de repaus. Mușchii tăi au nevoie să se reconstruiască pentru a se dezvolta mai bine. Fără a putea să se regenereze corect, sunt dispuși la leziuni sau deteriorare.

Cine dorește o creștere în masă musculară trebuie să aibă o alimentație bogată în glucide și proteine timp de 2 până la 4 luni.

CUM SĂ CREȘTI ÎN MASĂ MUSCULARĂ