Cum să asiguri siguranța copilului la piscină?

Cum să garantez siguranța copilului meu la piscină?

Dobândirea reflexelor bune și echiparea corectă a copilului sunt două dintre subiectele abordate pentru a-ți ajuta copilul să fie în siguranță atunci când mergeți la piscină.

Consideri că e timpul ca micuțul tău să se familiarizeze cu apa și înotul? Și noi credem că niciodată nu este prea devreme pentru acest lucru! De asemenea, și noi suntem preocupați de siguranța celor mici atunci când descoperă mediul acvatic.

Cum să mergi la piscină cu un copil, în deplină siguranță?

1/ Învățarea reflexelor de bază

Pentru un copil sub 4 ani, cel mai bine este să organizezi această primă familiarizare cu apa într-o piscină adaptată înălțimii sale, pe care o poți instala în grădină. Micile piscine pliabile sau gonflabile sunt tranziția ideală pentru a îl ajuta să se familiarizeze cu apa, înainte de a intra într-un bazin de înot. Când a venit momentul potrivit, poți duce copilul la piscină! Acesta este locul cel mai potrivit pentru a se împrieteni și mai mult cu apa și a începe să înoate, mai ales dacă ai mai mulți copii, deoarece vor fi supravegheați de instructorii de înot, ceea ce este foarte important.

Cum să asiguri siguranța copilului la piscină?

Și deoarece știm că pentru nimeni nu este ușor să supravegheze în permanență copiii, iată câteva instrucțiuni speciale pe care trebuie să le transmiți copilului, în caz de cădere în apă.Pe scurt, acestea sunt rezumate prin: scufundare, plutire, propulsare. Este important ca ei să aibă sub control scenariul următor:

1.  Cad în apă și îmi țin respirația
2.  Mă poziționez în poziția de siguranță, pe spate (stea de mare) și plutesc
3.  Bat din picioare pentru a ajunge la marginea bazinului

Aceste instrucțiuni pot fi învățate de către copiii începând cu vârsta de 3 ani, dar trebuie să fie repetate și exersate de numeroase ori în piscină. De asemenea, nu ezita să te informezi asupra unor programe sau cursuri "anti-înec" din orașul tău. Acestea sunt cursuri intermediare între înot pentru bebeluși și cursuri de înot și presupun învățarea de către copilași a reflexelor de supraviețuire, în caz de cădere în apă, precum și bazele înotului. În plus, oferă-i copilului instrucțiuni simple de tipul: "„dacă nu mă vezi, așteaptă-mă la capătul bazinului, pe margine".

2/ Aripioare, centură de flotabilitate, vestă, colac ...ce echipament trebuie să alegi pentru copilul tău?

Pentru a se bucura de momentele acvatice, există o serie de produse care îi vor ajuta pe cei mici să dobândească postura corectă, pentru a învăța să înoate. Aceste produse asigură o flotabilitate optimă, ceea ce vă va ajuta, pe tine și copilul tău, să vă simțiți în deplină siguranță.

Poți, de exemplu, să echipezi copilul cu aripioare gonflabile ușoare sau cu aripioare din spumă, care nu se sparg, pentru a începe cu dreptul familiarizarea cu apa. Colacul cu scaun este, de asemenea, o soluție bună pentru cei mai mici. Acesta îi permite bebelușului să stea confortabil  și să descopere tot ce se întâmplă în jurul lui, ghidat de tine, cu ajutorul mânerelor de care dispune colacul. Pune în piscină mici jucării plutitoare , pentru a încuraja și mai mult deplasarea în piscină. Toate accesoriile noastre îi asigură confortul și siguranța necesare celui mic .

Cum să ajuți copilul să fie în siguranță la piscină?

Apoi, copilul va învăța să se deplaseze în apă. Există o serie de produse pentru această etapă, care permit trecerea de la echilibrul vertical la echilibrul în poziție orizontală. Astfel, el va putea efectua primele mișcări pe burtă și pe spate și va începe să învețe primele mișcări de înot. Pentru aceasta, o centură de înot este un bun accesoriu pentru a lucra acest echilibru pe burtă și pe spate și a învăța cum să realizeze primele mișcări de înot.

Pentru a alege corect echipamentul de înot, am adresat câteva întrebări unui instructor de înot salvamar. Iată răspunsurile sale:

În primul rând, comportamentul părinților în apă sau pe marginea piscinei este foarte important. Dacă de fiecare dată, copilul aude doar că apa este periculoasă, că la piscină e frig sau că trebuie să aibă grijă să nu îi intre apă în urechi, el nu va aceeași încredere, în apă, ca acel copil care este încurajat să descopere activitățile în apă.

În calitate de instructor de înot, atunci când un părinte îmi cere sfatul înainte de a alege un produs de flotabilitate pentru copil, observ comportamentul copilului pe marginea bazinului și în apă. Pentru un copil care va trăi prima sa experiență de familiarizare cu apa, este important ca el să fie bine susținut în afara apei, cu ajutorul unui echipament adaptat. Pentru acest lucru, aripioarele de înot sunt soluția perfectă, deoarece susținerea sub brațe este foarte foarte sigură și copilul va căpăta încredere.

După ce copilul se simte confortabil în apă, vesta de înot este alegerea potrivită, deoarece aceasta îi va oferi un plus de libertate de mișcare în timpul mișcărilor. Purtarea unei astfel de veste poate fi o trecere bună între aripioare și centură, deoarece aceasta oferă o bună susținere dorsală, dar și abdominală. Când copilul începe să se poziționeze pe burtă, îi recomandăm centura din spumă, care favorizează echilibrul orizontal, specific poziției de înot. Apoi, utilizarea unei baghete din spumă sub brațe îi va oferi copilului mai multă stabilitate în timpul deplasărilor.”

3/ Supravegherea atentă a copilului

După momentele de familiarizare cu apa, vei merge cu copiii la plajă, pe malul unui lac, la mare sau vei instala o piscină acasă, pe perioada vacanței de vară. În aceste circumstanțe, va trebui să fii mereu vigilent și, de preferat, cu copiii în apă. Pe de altă parte, aceasta este o ocazie bună să le propui joculețe, pentru a progresa în învățarea înotului și pentru a îi avea ușor sub supraveghere.

Dacă folosești saltele gonflabile sau colaci mari, pentru a vă juca în apă, fii foarte atent! Acestea nu sunt dispozitive de flotabilitate și, în situația in care copilul cade de pe unul din aceste obiecte, trebuie să poți interveni foarte rapid.

Chiar dacă observi că cei mici se joacă liniștiți în nisip, pe plajă, tot trebuie să îi supraveghezi. Se întâmplă adesea ca micuții să plece brusc să caute apă, fără nicio teamă. Odată ajunși la marginea apei, este posibil ca ei să nu își dea seama că se îndepărtează și că nu poartă niciun accesoriu de flotabilitate. Deci, dacă observi că micuții pleacă de pe prosop sau de sub umbrelă, urmează-i!

Vă cazați la un hotel cu piscină în timpul vacanței? În acest caz, probabil că jocurile în piscină vor ocupa o bună parte din zilele petrecute acolo. Dar, înainte de a intra în piscină, stabilește câteva reguli simple: niciun copil nu va intra în apă singur și nu va sta pe lângă piscină neînsoțit.

Cum să asiguri siguranța copilului la piscină?

4/ Organizarea de jocuri la piscină

Vrei să te asiguri că ai mereu copiii sub supraveghere ? Organizează-le jocuri în apă. Indiferent că este vorba despre polo pe apă, jocuri cu mingi și inele de recuperat  din apă, scopul este să îi ții ocupați, să îi obosești și să îi ai sub supraveghere, fără ca ei să se plictisească! Odată ce sesiunea de jocuri acvatice se va încheia, este momentul să vă bucurați de o gustare în familie.

Ce să faci cu piscinile mici în grădină ?

În primul rând, nu îi lăsa pe cei mici singuri în piscinele gonflabile sau pliabile. Una dintre regulile esențiale pe care o discutăm cu părinții care îi ajută pe copii să se împrietenească cu apa este să nu îi piardă niciodată din vedere, indiferent cât de mic este nivelul apei. În astfel de piscine, poți organiza diverse jocuri , pentru a îi ajuta să se obișnuiască în apă.

Pentru a profita la maximum de acest nou teren de joc, copiii trebuie să se familiarizeze cu universul acvatic încă de la vârste fragede și apoi să învețe să înoate cât mai curând posibil. Acest lucru le va permite să se poată bucura de apă, în deplină siguranță.

INIȚIEREA COPIILOR ÎN ÎNOT

INIȚIEREA COPIILOR ÎN ÎNOT

Profesioniștii recomandă înscrierea copiilor la primele cursuri de înot spre vârsta de 6 ani. În schimb, până atunci, ai multe alte ocazii de a îi face pe micuți să se familiarizeze cu apa. În acest articol, îți vom prezenta care sunt mijloacele de a îi ajuta pe copii să se împrietenească cu apa.