CUM SĂ ALEGI UN ZMEU

Cum să alegi un zmeu

Zmeu monofil Zmeu pilotabil

Toate zmeiele sunt compuse din trei elemente: aripă, mânere și sfoara care face legătura între cele 2. Alegerea unui zmeu se face în funcție de vârsta practicantului, care se va orienta spre un zmeu monofil, evolutiv (care trece de la 1 sfoară la 2 sfori) sau pilotabil (cu 2 sfori).

CUM SĂ ALEGI UN ZMEU

Monofil

Zmeul monofil este accesibil începând cu vârsta de 3 ani. Copilul practică o activitate de inițiere, ludică, în aer liber (parcuri, mediu rural sau plajă). Descoperă elementele., vântul, spațiul din jurul său și își dezvoltă abilitățile psihomotorii.
Zmeiele monofil se găsesc în toate formele (caracatiță, fluture sau romb, etc.) și zboară la vânt de 10km/oră.
Dacă vântul are mai puțin de 10 km/oră sau este neregulat (de exemplu în parcuri), copilul utilizează zmeul cu sfoara scurtă ( 1 sau 2 metri de sfoară).

 

1 -2 Sfori: evolutiv

Zmeul evolutiv este potrivit pentru toată familia pentru că poate fi folosit monofil (începând de la 3 ani) și pilotabil, cu 2 sfori (de la 7 ani).
Acest zmeu este mai lent decât un zmeu pilotabil clasic și implicit mai ușor de pilotat.
Pentru prima utilizare îți recomandăm să alegi un zmeu care dispune de o bară de pilotaj. Această bară prezintă 3 avantaje care îi vor permite copilului să:
-Mențină o poziție optimă pentru pilotare
-Să aibă mereu lungimea bună a sforii
-Să piloteze ca și cum ar avea un ghidon, și nu un volan de mașină (Copilul va putea astfel să dirijeze zmeul de la dreapta la stânga, dându-i viteză)

CUM SĂ ALEGI UN ZMEU
CUM SĂ ALEGI UN ZMEU

Pilotabil (2 sfori)

Zmeiele cu 2 sfori au formă triunghiulară și dispun de mânere sau de chingi. Sunt mai rapide și rigide decât zmeiele evolutive. Cer mai mult control și precizie, motiv pentru care sunt concepute pentru copii de la 12 ani în sus și adulți. Aceste zmeie oferă mai multă viteză și sensibilitate, permițându-ți să realizezi primele trick-uri.

Materialele influențează alegerea zmeielor. Carbonul va oferi mai multă lejeritate și precizie.