CUM SĂ ALEGI UN TRICOU ANTI-UV PENTRU COPILUL TĂU?

Cum să alegi un tricou anti-uv pentru copilul tău?

Bluză sau tricou anti-UV, colanți, șapcă, pălărie, ochelari de soare, cremă solară: care sunt articolele care îi protejează eficient pe copii de razele nocive ale soarelui, atât în apă, cât și pe plajă?

Cum să îmi protejez copilul de soare pe plajă ?

În fața soarelui, nu suntem toți „egali”: în timp ce consecințele unei arsuri solare pot să fie minore pentru adulți, acestea nu sunt la fel de mici în cazul copiilor și sugarilor. Mai exact, arsurile solare și expunerea necorespunzătoare la soare în timpul copilăriei degradează iremediabil sistemul de apărare al pielii și leziunile celulare sunt definitive. La vârsta adultă, riscul de apariție a cancerului de piele crește considerabil.

Pentru a preveni arsurile solare, există numeroase articole de protecție solară adaptate copiilor: de la top-ul anti UV, până la colanți anti-UV, pălărie și șapcă, pentru a-i echipa pe cei mici și a-i proteja de soare, din cap până-n picioare.

Atenție: nu toate articolele vestimentare anti-UV sunt la fel de eficiente. Doar cele care prezintă mențiunea "UPF50+" oferă o protecție maximă împotriva razelor UVB.

norma UPF50+ top protecție solară

Norma upf 50+, pentru o protecție optimă împotriva razelor soarelui

Articolele vestimentare anti-UV UPF 50+ respectă normele de protecție solară europene (EN 13758-1) și australiene (5AS/NZS 4399), adică cele mai exigente la nivel mondial , iar eficiența lor este recunoscută de medici. Ce înseamnă mai concret norma UPF 50+ ? 

UPF: Ultraviolet Protection Factor este indicele care evaluează nivelul de protecție solară al unui articol vestimentar. Aceste niveluri variază de la UPF 15 (protecție bună) la UPF 50 + (protecție excelentă): cu cât acest indice este mai mare, cu atât mai multe raze sunt oprite înainte de a ajunge la piele, iar pielea este mai protejată. Astfel, 100% din articolele noastre anti-UV sunt certificate UPF 50+ (nivelul de protecție optim), chiar și ude.

Secretul lor constă în materialul din poliester și elastan, a cărui structură este foarte strânsă și, chiar și ud, creează o barieră eficientă împotriva razelor UV. Acestea blochează minimum 95% din razele UVA și 98% din razele UVB.

Top-ul anti-uv: cea mai bună protecție solară pe plajă și în apă

Mersul la plajă este tot timpul un motiv de bucurie pentru copii: apa, nisipul și valurile compun un adevărat teren de joacă. Cu toate acestea, plaja este și unul dintre locurile unde reverberația razelor soarelui este foarte puternică și reprezintă un adevărat pericol pentru cei mici.

top anti uv protecție solară copii

O protecție atemporală

Crema solară este un filtru indispensabil în fața razelor soarelui, dar prezintă și ea limitările ei: aceasta trebuie să fie aplicată și reînnoită la fiecare două ore, pentru a evita apariția unei arsuri. Așadar, aplicarea cremei poate deveni rapid o activitate foarte consumatoare de timp pentru părinți și, mai ales, o piedică pentru copiii dornici să se întoarcă rapid la joacă. În schimb, un top anti-UV permite reducerea timpului consacrat acestei activități estivale, mai ales dacă ai o familie numeroasă.

O protecție optimă

Un alt dezavantaj al cremei de protecție solară este dificultatea de a aprecia dacă ai aplicat corect crema, pe toate zonele corpului copilului expuse la soare.  Cu un top de protecție solară, doar zonele corpului care nu sunt protejate de tricoul anti-UV trebuie să fie acoperite cu cremă. 

Recomandarea noastră: alege un tricou anti-UV cu mâneci lungi, pentru o protecție optimă a copilului.

O protecție completă

Știai că ...odată ud, un tricou clasic din bumbac nu mai asigură protecție împotriva razelor UV, spre deosebire de un top anti-UV?

Top-ul anti-uv: un articol de plajă tehnic și colorat

Articolele vestimentare anti-UV prezintă croieli și stiluri perfecte pentru a proteja pielea copiilor, fără a neglija aspectul.În „culise”, atuurile tehnice își fac treaba. Astfel, majoritatea tricourile pentru protecție solară sunt prevăzute cu:

 • uscare rapidă top uv copil

  Material cu uscare rapidă

  Un material tehnic și un tratament hidrofob facilitează evacuarea apei. Dacă aerul se răcește în timpul zilei, tricoul copilului nu va rămâne ud ore întregi, după ieșirea din apă.

 • top anti uv protecție solară copii material anti-nisip

  Un material anti-nisip

  Structura strânsă a materialului tricourilor anti-UV previne blocarea nisipului în țesătură. Așadar, am putea spune că este și foarte practic, având în vedere că nu vei mai regăsi „kilograme” de nisip în mașină!

 • șnur de strângere șort de baie anti-UV copii

  Un sistem de prindere a tricoului

  Detaliu ingenios pentru micii iubitori de sporturi în apă: prinde șnurul de strângere prezent pe una din părțile laterale ale tricoului de șortul de baie, pentru a evita ridicarea tricoului în timpul distracției în valuri. Acest sistem de susținere este prezent la tricourile anti-UV din gama pentru nivel mediu (500).

 • top anti uv protecție solară copii material anti-nisip

  O izolare termică

  Pentru copiii cărora le place să își petreacă toată după-amiaza jucându-se în apă sau pentru cei mai friguroși, anumite top-uri anti-UV sunt realizate din neopren, pentru a limita senzația de frig.

Tricou pentru sporturile acvatice sau tricou anti-uv: care este diferența dintre ele?

 • croială ajustată top anti uv

  O croială ajustată, pentru sporturile în valuri

  Tricoul pentru sporturile acvatice prezintă o croială practică pentru aceste sporturi. Croiala mulată și lipsa cusăturilor sub brațe permit limitarea iritațiilor și asigură un confort optim, chiar și când tricoul este ud. Recomandat copiilor care iubesc să se joace în apă sau se inițiază în surf/bodyboard.

 • tricou anti-UV croială largă

  O croială largă, pentru confort optim

  Este un articol vestimentar cu o croială clasică și largă, ușor de îmbrăcat. Acest tricou este conceput pentru a asigura confort optim când este uscat, ideal pentru copiii care iubesc să se joace pe plajă. 

Descoperă toate articolele noastre de protecție solară