CUM SĂ ÎMI PROTEJEZ COPILUL DE SOARE PE PLAJĂ ?

În fața soarelui, nu suntem toți „egali”: în timp ce consecințele unei arsuri solare pot să fie minore pentru adulți, acestea nu sunt la fel de mici în cazul copiilor și sugarilor. Mai exact, arsurile solare și expunerea necorespunzătoare la soare în timpul copilăriei degradează iremediabil sistemul de apărare al pielii și leziunile celulare sunt definitive. La vârsta adultă, riscul de apariție a cancerului de piele crește considerabil.

Pentru a preveni arsurile solare, există numeroase articole de protecție solară adaptate copiilor: de la top-ul anti UV, până la colanți anti-UV, pălărie și șapcă, pentru a-i echipa pe cei mici și a-i proteja de soare, din cap până-n picioare.

Atenție: nu toate articolele vestimentare anti-UV sunt la fel de eficiente. Doar cele care prezintă mențiunea "UPF50+" oferă o protecție maximă împotriva razelor UVB.

norma UPF50+ top protecție solară

NORMA UPF 50+, PENTRU O PROTECȚIE OPTIMĂ ÎMPOTRIVA RAZELOR SOARELUI

Articolele vestimentare anti-UV UPF 50+ respectă normele de protecție solară europene (EN 13758-1) și australiene (5AS/NZS 4399), adică cele mai exigente la nivel mondial , iar eficiența lor este recunoscută de medici. Ce înseamnă mai concret norma UPF 50+ ? 

UPF: Ultraviolet Protection Factor este indicele care evaluează nivelul de protecție solară al unui articol vestimentar. Aceste niveluri variază de la UPF 15 (protecție bună) la UPF 50 + (protecție excelentă): cu cât acest indice este mai mare, cu atât mai multe raze sunt oprite înainte de a ajunge la piele, iar pielea este mai protejată. Astfel, 100% din articolele noastre anti-UV sunt certificate UPF 50+ (nivelul de protecție optim), chiar și ude.

Secretul lor constă în materialul din poliester și elastan, a cărui structură este foarte strânsă și, chiar și ud, creează o barieră eficientă împotriva razelor UV. Acestea blochează minimum 95% din razele UVA și 98% din razele UVB.

TOP-UL ANTI-UV: CEA MAI BUNĂ PROTECȚIE SOLARĂ PE PLAJĂ ȘI ÎN APĂ

Mersul la plajă este tot timpul un motiv de bucurie pentru copii: apa, nisipul și valurile compun un adevărat teren de joacă. Cu toate acestea, plaja este și unul dintre locurile unde reverberația razelor soarelui este foarte puternică și reprezintă un adevărat pericol pentru cei mici.

top anti uv protecție solară copii
top anti uv protecție solară copii

TOP-UL ANTI-UV: UN ARTICOL DE PLAJĂ TEHNIC ȘI COLORAT

Articolele vestimentare anti-UV prezintă croieli și stiluri perfecte pentru a proteja pielea copiilor, fără a neglija aspectul.În „culise”, atuurile tehnice își fac treaba. Astfel, majoritatea tricourile pentru protecție solară sunt prevăzute cu:

TRICOU PENTRU SPORTURILE ACVATICE SAU TRICOU ANTI-UV: CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE ELE?

DESCOPERĂ TOATE ARTICOLELE NOASTRE DE PROTECȚIE SOLARĂ