CUM SĂ ALEGI UN HAM DE ESCALADĂ SAU DE ALPINISM

Cum să alegi un ham de escaladă sau de alpinism

Hamul face parte din echipamentul de bază al cățărătorului, fie că este practicant de escaladă sau alpinism.

Element de siguranță, acesta reprezintă și un element de confort, esențial pentru a profita la maximum de cățărat. Alegerea unui ham se face în funcție de conformația cățărătorului și de utilizare.

CUM SĂ ALEGI UN HAM DE ESCALADĂ SAU DE ALPINISM

 Conformație

PENTRU UN COPIL DE MAI PUȚIN DE 30 DE KG
Este recomandată utilizarea unui ham integral. Centrul de gravitate al copiilor este mai sus decât cel al adulților. Așadar punctul de legare trebuie să se facă mai sus, pentru a se evita riscul de întoarcere.

PENTRU UN COPIL DE MAI MULT DE 30 DE KG
Pentru un copil care cântărește mai mult de 30 de kg, alege un ham clasic mic, cu catarame care se pot regla la nivelul coapselor, pe măsura dezvoltării copilului.

PENTRU UN ADULT
Majoritatea hamurilor sunt mixte și au mai multe mărimi. Alege mărimea produsului în funcție de circumferința taliei alpinistului.

PENTRU O FEMEIE
Majoritatea hamurilor se potrivesc atât femeilor, cât și bărbaților, dar anumite modele beneficiază de fabricare specifică, adaptată conformației feminine.

CUM SĂ ALEGI UN HAM DE ESCALADĂ SAU DE ALPINISM

 Utilizare

PENTRU UTILIZARE POLIVALENTĂ (INDOOR ȘI OUTDOOR)
Alege un ham reglabil la nivelul coapselor, a cărei strângere poate fi ajustată în funcție de activitate și de tipul de îmbrăcăminte purtată, și care asigură în același timp un confort optim.

PENTRU NIVEL AVANSAT (INDOOR ȘI OUTDOOR)
Hamurile non reglabile la nivelul coapselor asigură confort și libertate mare de mișcare, caracteristici privilegiate de alpiniștii care caută performanță.