VOLEI

Cum să alegi un fileu de volei de plajă?

Stabilitate, ușurință de asamblare și de transport sau chiar modularitate, vă vom spune totul despre principalele caracteristici ale fileului nostru pentru a vă ajuta în alegerea acestuia.

O rază de soare și iată, dorința de a juca volei pe plajă a revenit. Cu familia, între prieteni sau între profesioniști, o minge, o plasă și gata!
Sport ce poate fi jucat începând cu 2 persoane, aveți nevoie doar de o plasă și o minge pentru a începe. În funcție de stilul și nivelul vostru de joc, optați pentru un fileu diferit. 

VOLEI

Stabilitatea fileului

Dacă jucați în familie cu copii, veți căuta să petreceți timpul plăcut, iar stabilitatea fileului vostru nu va fi cel mai important lucru.

Cu cât este mai ridicat nivelul de joc, cu atât stabilitatea este mai importantă. O plasă care cade în timpul unui atac la fileu nu este tocmai agreabilă.

Pentru familii sau utilizatori începători, alegeți o plasă ce poate fi lestată. Cu cât o folosiți mai intens, cu atât va trebui să vă orientați mai mult spre o plasă fixată în pământ.

VOLEI

Durata de montare

Sunteți în parc și doriți să jucați rapid? Planificați o sesiune lungă pe plajă? Este posibil să nu aveți la fel de mult timp pentru a monta plasa.

VOLEI

Pentru uz  în timpul liber

Dacă vă grăbiți să jucați, alegeți o plasă cu montare rapidă, ce durează doar câteva minute, pentru a juca mai mult.

Acestea sunt, de obicei, plase care nu au nevoie de întinzător.

VOLEI

Pentru uz regulat / intensiv

Dacă doriți o rețea mai stabilă, pentru a juca mai mult și mai intens, timpul de montare va fi mai lung. O plasă de volei bine întinsă, cu o bună stabilitate, necesită douăzeci de minute de asamblare, în doi.

VOLEI

Montarea liniilor

Unele plase sunt vândute cu linii pentru a delimita terenul. Luați acest lucru în considerare în alegerea voastră pentru a evita disputele de arbitraj!

VOLEI

Transportul

Cu cât este mai ușor fileul, cu atât transportul devine mai ușor. Unele plase nu sunt deloc grele și pot fi transportate chiar și de copii. Plasele mai grele furnizează mai multă stabilitate, dar numărul de piese necesar fixării la sol crește greutatea setului.

Unele fileuri sunt echipate cu mânere sau curele de umăr pentru a facilita transportul acestora.

VOLEI

Modularitatea fileului

Voleiul de plajă nu este suficient pentru tine? Îți place și fotbalul de plajă, tenisul de plajă? Fileul vostru este folosit atât de adolescenți, cât și de adulți? Căutați un fileu cu dimensiuni oficiale?

Nu este grav, un fileu este aproape întotdeauna reglabil în înălțime și se poate adapta la nevoile voastre.

Pentru a ghida alegerea voastră, iată câteva informații despre înălțimile și dimensiunile terenului.

Volei pe plajă pentru copii se joacă pornind de la 1m50.

Înălțimea oficială a unei plase de volei pe plajă este de 2m24 pentru femei, 2m35 pentru juniori și 2m43 pentru bărbați.

Un teren oficial de volei pe plajă este format din două pătrate de 8m x 8m. Dacă doriți să respectați aceste dimensiuni, alegeți o plasă cu liniile corespunzătoare.

VOLEI

Franck

Pasionat de volei pe plajă

Ultimul meu sfat? Indiferent de felul în care vreți să îl folosiți, verificați întotdeauna conținutul setului vostru și asigurați-vă că acesta este montat corect înainte de a începe primele schimbări.