CUM SĂ ALEGI TRATAMENTUL PENTRU PIELE

Cum să alegi tratamentul pentru piele

Procesele de curățare și hidratare a materialelor de echitație

CUM SĂ ALEGI TRATAMENTUL PENTRU PIELE

Procesele de curățare și hidratare a materialelor de echitație 

Procesele de curățare și hidratare a materialelor de echitație asigură siguranță, confort, și rezistență în timp. Dacă șaua ta a luat contact cu apa, în timpul unui antrenament în ploaie, ai grijă să o ungi, pentru a o rehidrata în profunzime.

Pentru a curăța pielea, alege un săpun cu glicerină. Sub forma de spray, acesta poate fi folosit cu usurință pentru curățarea harnașamentului după antrenamentul zilnic, pentru a îndepărta transpirația și praful acumulate de exemplu pe perinițe sau sub pulpane.

CUM SĂ ALEGI TRATAMENTUL PENTRU PIELE

Pentru piei foarte flexibile, pline de grăsime sau îmbâcsite, alege o loțiune degresantă. La fel, o poți folosi și în cazul în care harnașamentul tău nu a mai fost curățat de multă vreme și s-au format "brobonele" de murdărie amestecată cu grăsime și transpirație. Le vei îndepărta cu ușurință și vei pregăti pielea pentru un nou strat de ulei sau unsoare, pe care să o absoarbă.

CUM SĂ ALEGI TRATAMENTUL PENTRU PIELE

Pentru a hidrata și hrăni pielea, există diferite produse, în funcție de starea materialului tău: Pentru întreținerea pieilor uscate, aspre sau noi, optează pentru uleiuri care să hidrateze în profunzime, protejând materialul. Nu da cu ulei pe dârlogi chiar înainte să încaleci și niciodată pe partea netezită a pielii. Materialul va absorbi uleiul mult mai greu și va ramâne alunecos. Nimeni nu vrea să îi alunece dârlogii din mână sau sezuta din sa... Pe piei întreținute frecvent, este ideal să aplici un balsam sau grăsime, pentru menținerea flexibilității și pentru protecție optimă. Dacă îți cureți harnașamentul după fiecare utilizare, ungerea o dată pe săptamână este tot ce trebuie să faci ca să păstrezi pielea suplă. Există și produse 2 în 1 care curăță și hidratează pielea în același timp. Aceste produse sunt recomandate pentru îngrijirea constantă a materialelor.

CUM SĂ ALEGI TRATAMENTUL PENTRU PIELE

Pentru piei mai delicate, nu ezita să folosești lapte special, care să curețe și să hrănească ușor pielea. Pentru întreținerea cizmelor sau ghetelor tale, alege ceară. Aceasta recolorează, hrănește și oferă strălucire pielii netede. Pentru retușuri sau curățare rapidă, cele mai potrivite sunt șervețelele.