Șosetele reprezintă mai mult decât un simplu accesoriu. Fotbaliştii sunt tentaţi să aleagă şosete obișnuite, fără a acorda o mare atenție nevoilor sportului pe care îl practică. De aceea, ghidul DECATHLON te va ajuta să alegi perechea de şosete special creată pentru acest sport.

GĂSEŞTE ȘOSETELE POTRIVITE PENTRU PICIORUL TĂU

Este necesar să îţi alegi perechea de șosete de fotbal în funcţie de mărimea piciorului.

DECATHLON îți  propune mărimi de la 27 la 47.  Totuşi, din motive de confort, este recomandat să îţi alegi şosetele cu o mărime mai mare decât cea pe care o porţi la încălţămintea de fotbal. Într-adevăr, în timpul exerciţiilor fizice, piciorul tinde să se umfle (sângele trebuie să circule şi venele se dilată). Numeroşi pasionați de fotbal cunosc numele marilor jucători şi marile cluburi sportive. De aceea, adesea, acesştia poartă șosetele de fotbal în culoarea echipei preferate.

Marile mărci propun atât șosete, cât şi alte accesorii de fotbal pentru ca tu să poți susţine echipa favorită direct de pe teren. DECATHLON îţi propune șosete pentru fotbal începând cu toate categoriile de preţuri. Șosetele de fotbal cu un preţ mai mic sunt recomandate pentru o utilizare ocazională. Cele cu un preţ mai ridicat asigură un plus de confort.

ALEGEREA ŞOSETELOR DE SPORT ÎȚI INFLUENŢEAZĂ SĂNĂTATEA 

Alegerea șosetelor de fotbal influențează starea de sănătate a sportivului. Acestea ar trebui să fie flexibile şi să nu strângă piciorul. În acest fel, sângele circulă mai bine. În schimb, este important ca şosetele să fie lungi: să acopere gamba, până la nivelul tibiei, pentru a ajuta în momentul căzăturilor şi a unor leziuni de la nivelul piciorului. Ideal este să alegi un material ce asigură evacuarea transpiraţiei. Acest tip de şosete sunt asemeni șosetelor de compresie.

ŞOSETELE SPORESC CONFORTUL SPORTIVULUI

În cele din urmă, sporirea confortului jucătorului este un alt obiectiv al şosetelor concepute pentru fotbal. Acest tip de echipament nu este conceput în același fel precum hainele de stradă. La jumătatea antrenamentului, jucătorul transpiră, picioarele sale şi gleznele sunt supuse frecării în interiorul încălţămintei. De aceea, șosetele ar trebui să dispună de calități speciale, pentru a asigura confortul maxim al jucătorului. Şosetele de fotbal oferă o mai bună susţinere a piciorului. Acestea dispun de o bandă elastică de susținere la mijlocul piciorului şi sunt concepute pentru a limita frecările. O altă caracteristică a acestora este că sunt anti-transpirante. Materialul lor este conceput să absoarbă umiditatea emisă de picior şi să asigure respirabilitate în interiorul încălţămintei.
Șosetele reprezintă mai mult decât un simplu accesoriu. Fotbaliştii sunt tentaţi să aleagă orice pereche de şosete. Ghidul DECATHLON te va ajuta să alegi perechea de şosete specială pentru acest sport.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Jun 17, 2021
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020