Luminile pentru bicicletă reprezintă un element crucial pentru siguranța ciclistului. Acest accesoriu a evoluat foarte mult în ultimii ani, dacă luăm în considerare apariția Ledului și prelungirea duratei de viață a bateriilor. Nu îți rămâne decât să alegi tipul de lumini care se potrivește cel mai bine tipului tău de practicare.

MARCA NOASTRĂ DE BICICLETE

B’TWIN

Marca de biciclete DECATHLON îți propune recomandări utile

DESCOPERĂ MARCA

Alegerea sistemului de lumini  se face în funcție de 5 criterii: tipul de iluminare, modul de iluminare, tipul de alimentare, tipul de prindere și puterea luminii.

1/ TIPUL DE ILUMINARE

O lumină pentru partea din spate diferă de cea pentru față dintr-un motiv simplu: sunt concepute pentru a împlini scopuri diferite.

LUMINĂ SPATE

De culoare roșie, pentru a fi mai vizibile pentru cei care vin din spatele ciclistului.

LUMINĂ FAȚĂ

De culoare albă, cu scopul de a lumina drumul și, pe de altă parte, de a semnala prezența ciclistului șoferilor auto care vin din față. Anumite tipuri de lumini se pot fixa pe cască. Optează să dublezi această soluție printr-o lanternă fixată pe ghidonul bicicletei, care va asigura iluminare permanentă și eficientă pe tot parcursul traseului.

LUMINI FAȚĂ ȘI/SAU SPATE

Sisteme de lumini bicolore (sau lumini 2 în 1: față/spate) pentru a asigura, cu 1 singură lanternă, una sau alta dintre funcții, în funcție de nevoie. Ciclistul poate alege între iluminare albă și roșie în funcție de nevoile sale.

Kiturile de iluminare dispun de 2 lanterne și asigură simultan cele două funcții.

2/ MOD DE ILUMINARE

Anumite sisteme de lumini oferă moduri fixe, sau fixe și intermitente.

MOD FIX

Modul fix asigură iluminare continuă și îți permite așadar să vezi drumul (mai mult sau mai puțin, în funcție de puterea luminii). Pe de altă parte, acest tip de iluminare atrage mai puțin privirea celorlalte persoane de pe drum.

MOD SEMNALIZARE

Modul semnalizare (în față sau la spate) îți asigură vizibilitate bună dar nu îți permite ție să vezi. Avantajul unui sistem de iluminare în mod intermitent: autonomie mai mare decât în cazul iluminării fixe.

3/ TIP DE ALIMENTARE

Alegerea tipului de alimentare depinde în mare parte de frecvența utilizării.

BATERIE REÎNCĂRCABILĂ

Luminile care funcționează cu baterie reîncărcabilă sunt potrivite pentru traseele lungi, zilnice. Unele se încarcă cu ajutorul unui dispozitiv USB: ușor de reîncărcat acasă sau la birou.

BATERII

Simplu de utilizat, sistemele de lumini cu baterii sunt rezervate traseelor mai puțin frecventate. Pe lângă autonomia lor limitată, impactul asupra mediului este discutabil. Optează pentru baterii reîncărcabile pentru a limita acest impact.

5/ PUTEREA ILUMINĂRII

Este determinată de mediul de practicare.

NOTĂ B’VISIBLE

La  B’TWIN, puterea de iluminare se traduce prin distanța de la care ești vizibil și distanța la care ajunge lumina de pe bicicletă.

Această capacitate de a fi văzut se traduce printr-o scară de notare de l la 10: este nota B’VISIBLE, care reiese în urma unui test de protocol. Nota 10 indică vizibilitate la 1500m.
Iluminarea bicicletei reprezintă un element crucial pentru siguranța ciclistului. În acești ultimi ani, între apariția Ledului și îmbunătățirea bateriilor, acest accesoriu de diferite feluri a evoluat mult. Nu îți rămâne decât să alegi tipul de iluminare care ți se potrivește cel mai bine.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020