CUM SĂ ALEGI SCHIURILE POTRIVITE PENTRU COPII ?

Învățarea celor mici să schieze și practicarea de schi în familie pot fi activități foarte plăcute pentru a petrece timp împreună cu cei dragi. Dar cum se alege corect o pereche de schiuri pentru copii? Iată recomandările noastre. 

Descoperă marca

Alegerea schiurilor pentru copii se face în funcție de 3 criterii: nivelul de practică, forma schiurilor și mărimea.

1. NIVELUL DE PRACTICĂ

NIVEL ÎNCEPĂTOR

Copilul face primii săi pași pe pârtie.

NIVEL MEDIU

Copilul este în plin progres, știe să se oprească, stăpânește virajele și începe să schieze paralel.

NIVEL AVANSAT

Copilul stăpânește virajul paralel și știe să îți găsească puncte de sprijin pentru a tăia virajele la viteză mare

2. FORMA SCHIURILOR

Micul schior poate să aleagă între diferite forme de schi, diferite lățimi … dar alegerea nu este tot timpul simplă! Nu te îngrijora, deoarece pentru a debuta, forma schiurilor pentru copii nu este foarte importantă.  Apoi, odată devenit regele pârtiilor, va avea timp să îți aleagă modelul preferat. 

SCHIURI CU ROCKER DUBLU

Este vorba despre schiurile al căror vârf, precum și coadă se ridică mai rapid de pe sol decât în cazul unor schiuri clasice. Această tehnologie face schiurile foarte accesibile, mai polivalente, dar le permit copiilor să progreseze mai puțin în timp. 

SCHIURI CU ROCKER ÎN VÂRF

Este vorba despre schiurile al căror vârf se ridică mai rapid de pe sol decât în cazul unor schiuri clasice. Această tehnologie asigură un plus de manevrabilitate în viraje, dar și stabilitate optimă. Aceasta este forma ideală pentru a progresa!

3. MĂRIMEA

Pentru copiii începători: Poți alege o pereche de schiuri cu o lungime cu 15-5 cm sub înălțimea copilului. Cu cât schiurile sunt mai scurte, cu atât acestea sunt mai ușor de manevrat și copilul se va simți mai încrezător pe pârtie. De asemenea, alegeți schiuri flexibile, pentru un plus de manevrabilitate. 

Pentru copiii de nivel mediu și avansat: Poți alege o pereche de schiuri cu aceeași lungime ca înălțimea lui sau cu o lungime cu 5 cm sub înălțimea lui. Scopul? Ca micuțul tău să practice schi cu schiuri echivalente cu înălțimea lui odată adult. 

Observații:

Pentru copiii între 2 – 3 ani: alege schiuri special concepute pentru micuții cu vârsta între 2-4 ani, astfel încât copilul să poată merge cu ele. Aceste schiuri îi vor permite să descopere primele senzații de alunecare. Se recomandă utilizarea acestora doar pe teren plat.

Pentru copiii începând cu vârsta de 4 ani: poți alege schiuri adevărate, dedicate juniorilor.

– Dacă copilul are o înălțime de 1,50m, o greutate de 45kg și practică schi la nivel mediu, te poți orienta spre o pereche de schiuri pentru adulți. 

Descopră schiurile pentru copii

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 voturi, medie: 4,67 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020