CUM SĂ ALEGI SĂGEȚILE PENTRU DARTS

Cum să alegi săgețile pentru darts

1. ADAPTEAZĂ FORMA SĂGEȚII JOCULUI TĂU 2.CE MATERIAL SĂ ALEGI PENTRU CORPUL SĂGEȚILOR 3. TIPURI DE AMPENAJE ȘI DE PENE PENTRU SĂGEȚI

Pentru a juca darts în competiții sau între prieteni, săgeata este o unealtă tehnică indispensabilă. Săgeata este compusă dintr-un vârf din oțel, fixat pe o tijă din metal, care se termină printr-un ampenaj, compus dintr-o pană și un inel de blocare. Lungimea unei săgeți este de 20, 5 cm, lățimea maximă de 3,38 cm și greutatea maximă de 50 g. DECATHLON te ghidează printre diferitele tipuri de săgeți, pentru a te ajuta să le găsești pe cele care se potrivesc cel mai bine jocului tău.

CUM SĂ ALEGI SĂGEȚILE PENTRU DARTS

1. Adaptează forma săgeții jocului tău

Pentru a adapta cel mai bine săgețile conformației tale și stilului tău de joc, DECATHLON îți recomandă să le încerci înainte să le achiziționezi. Corpul săgeții este disponibil în multe forme diferite, cu greutăți și lungimi care variază. Săgeata poate fi dreaptă, cu greutatea repartizată pe toată lungimea sa, poate fi fabricată în formă rotunjită, alungită, cu greutatea concentrată spre mijlocul corpului său, sau în formă numită „torpedo”, cu greutatea concentrată în partea din față.

CUM SĂ ALEGI SĂGEȚILE PENTRU DARTS

2. Ce material să alegi pentru corpul săgeților 

Pentru fabricarea corpului săgeților se folosesc numeroase tipuri de materiale. Printre acestea, cele mai renumite sunt alama și aliajul de tungsten. Fiecare din cele două materiale prezintă avantaje, însă rămâne la latitudinea ta să alegi între caracteristicile lor diferite. Săgețile din alamă sunt mult mai ieftine decât săgețile din tungsten, pentru că alama este un metal maleabil, care se transformă mai rapid. Săgețile din tungsten sunt mai grele și mai subțiri, greutatea acestui material fiind de două ori mai mare decât a alamei. Săgețile din tungsten sunt perfecte pentru jucătorii experimentați: săgețile se grupează mult mai ușor pe zonele cu punctaj. Există diferite tipuri de săgeți din aliaj de tungsten.

CUM SĂ ALEGI SĂGEȚILE PENTRU DARTS

3.Tipuri de ampenaje și de pene pentru săgeți

În prezent, sunt disponibile tije și pene de diferite feluri. Tijele și penele din poliester prezintă avantaje: se pot, mai ales, demonta, pentru a fi depozitate. Pana naturală face ca săgeata să fie ușoară și îi asigură stabilitate mai mare. Asigură gruparea mai ușoară a săgeților: o săgeată poate străpunge pana săgeții, care este deja în țintă.

CUM SĂ ALEGI SĂGEȚILE PENTRU DARTS

4.Alege corect vârful săgeții

În funcție de ținta pe care o utilizezi, trebuie să alegi între două tipuri de vârfuri de săgeată. Putem distinge săgețile „soft tip”, de cele „steel tip”. Săgeata soft tip are vârf din plastic, care este solid, dar flexibil, diferit de cea cu vârf din metal, mult mai rigidă. Vârful flexibil se utilizează cu o țintă electronică al cărei calcul de punctaj se realizează automat. Întreținerea săgeților soft tip se face fără probleme, deoarece atunci când vârful se deteriorează, poate fi ușor înlocuit și schimbat. Săgețile steel tip sunt dotate cu vârf metalic și pot fi utilizate pe ținte clasice, din bristol sau cânepă naturală. Dacă vârful săgeții este tocit, acesta poate fi ascuțit ușor cu șmirghelul. Anumite săgeți au vârfuri retractabile, numite „movable tip”: acest tip de vârf reduce problemele de ricoșeu, pe grila țintei sau pe alte săgeți. Pentru a juca darts în competiții sau între prieteni, săgeata este o unealtă tehnică indispensabilă. Săgeata este compusă dintr-un vârf din oțel, fixat pe o tijă din metal, care se termină printr-un ampenaj, compus dintr-o pană și un inel de blocare.