CUM SĂ ALEGI PROTEINELE

Cum să alegi proteinele

OBIECTIV : CREȘTEREA MASEI MUSCULARE : MASS GAINER OBIECTIV: ANTRENAMENT MUSCULAR 1 -2 ANTRENAMENTE PE SĂPTĂMÂNĂ

CUM SĂ ALEGI PROTEINELE

Obiectiv : creșterea masei musculare : mass gainer

Să creşti în greutate pare destul de simplu, dar pentru a-ți dezvolta masa musculară corespunzător este ceva mai greu : ai nevoie de odihnă, alimentație corectă și un antrenament corespunzător.

Alimentația are obiectivul de a-ți crește masa musculară. Dar atenție! Alimentația nu este suficientă.  Aceasta trebuie asociată unui antrenament specific obiectivului tău.

Mass grainer are o formulă bogată în proteine, care contribuie la creșterea masei musculare, permițând îmbogățirea nutriţiei fără a modifica obiceiurile tale alimentare.

Obiectiv: antrenament muscular

Un sportiv are nevoie de proteine. Aportul tău zilnic de proteine trebuie să fie între 1,2 și 1,6 g/kg de proteine în funcție de greutatea ta corporală.

Alimentația este un factor decisiv, de aceea, trebuie să fie echilibrată și poate fi asociată cu proteinele pudră.

1 -2 Antrenamente pe săptămână

Lapte și soia : proteine din lapte și soia. Ideală pentru iniţierea în culturism. Conține 60% proteine și asigură toți aminoacizii esențiali.

CUM SĂ ALEGI PROTEINELE

Între 2 și 3 antrenamente pe săptămână

Proteina Cazeină 5 : o proteină din lapte, bogată în cazeină micelară, organismul o asimilează lent și este obținută prin microfiltrare prin membrană. Conține 70% din proteinele care asigură aminoacizii esențiali.

Proteina Soy & oat 5 : o proteină de soia, ideală pentru vegetarieni.

Conceput pentru a întreţine şi a defini masa musculară.

Proteinele Soia 5 : formulă obtinută exclusiv din proteine vegetale. Conține 70% din proteinele care asigură aminoacizii esențiali.

CUM SĂ ALEGI PROTEINELE

Peste 3 antrenamente pe săptămână 

Cazeină și whey 7 : este un mix ce conține 70% proteine din zer și 20% cazeină. Acest mix permite o asimilare rapidă. Conține 80% din proteine și asigură toți aminoacizii esențiali. Este proteina whey cea mai bogată.

Whey 3 : Este un concentrat de proteine din zer pe care organismul îl asimilează rapid. Conține 85% din proteine, asigură toți aminoacizii esențili. Este proteina cea mai bogată în BCAA.

Whey 9: Această formulă este concepută pentru a întreţine şi a defini masa musculară, fiind bogată în BCAA.  Este ideală pentru definirea siluetei, fără a peierde în masă musculară.

Cum să ne recuperăm mai rapid?

Perioada de recuperare începe după efort și se prelungește până la 2 h. Această fază se mai numește  ‘’fereastră metabolică’’. Aceasta permite asimilarea corecta a elementelor nutritionale, favorizând o recuperare optimă.

Recuperarea este esenţială pentru performanță. Obiectivul în alimentație este să îi oferi organismului tot ceea ce are nevoie pentru a încărca rezervele consumate în timpul efortului. Trebuie să ai în vedere:

1.Hidratarea

2.Reconstituirea rezervelor energetice printr-un aport de carbohidrați,

3.favorizarea recuperării musculare printr-un aport de proteine asimilitate rapid.

Whey 3 : Este un concentrat de proteine din zer ce favorizează o recuperare rapidă. Conține 85% de proteine, dintre care 4700 mg de BACC, aminoacizii esențiali.

Whey 9:  Mix de concentrat și izolat de proteine din lactoser. Conține 90% proteine, dintre care 5500 mg BCAA, aminoacizii esențiali în recuperare.
Să iei niște kilograme în plus pare destul de simplu, dar pentru a îți dezvolta masa musculară corespunzător este ceva mai greu: ai nevoie de un somn, o alimentație și un antrenament corespunzător.