CUM SĂ ALEGI PATINELE

Patinajul pe gheață este unul dintre sporturile cele mai practicate în sezonul rece, însă pentru a avea o experiență plăcută la patinoar, trebuie să iei în calcul cele 3 criterii de alegere:

1.În funcție de sex și vârstă

Construcția patinelor este diferită pentru copii, femei și bărbați, iar o alegere greșită poate produce dureri în timpul utilizării acestora.

2. În funcție de tipul de sport practicat

Patine de hochei pe gheață – realizate din diferite tipuri de materiale în funcție de nivelul de utilizare. Lama este curbată la ambele capete, pentru a oferi mai mult control.

Patinele de gheață pentru patinaj artistic – realizate din piele sau piele sintetică. Acestea au lama mai lungă și zimțată în vârf, pentru stabilitate mai bună.

Patinele de gheață pentru patinajul de agrement – realizate din plastic sau piele în combinație cu material textil (impermeabil). Acestea au talpa dreaptă, iar lama poate fi artistică, de hochei sau o combinație între cele două. Sistemul de legătură este cu șiret sau cleme și velcro. Cel mai important aspect este confortul acestora.

3. În funcție de mărime

Atât la patinele reglabile cât și la cele fixe, în alegerea mărimii este foarte important ca piciorul să stea confortabil în interiorul patinei, astfel încât acesta să nu atingă zona din față a patinei și să stea fix în gheată după ce aceasta este fixată.

Specialiștii noștri vă recomandă să alegeți patinele ținând cont de toate aceste aspecte. Patinele noastre se disting prin design, confort și susținere.

4. Patine pentru copii

Patine Play3: datorită celor 2 catarame micrometrice și exteriorului realizat din polipropilenă, aceste patine asigură o susținere optimă celor ce doresc să cunoască pentru prima dată tainele acestui sport. 

Patinele Fit100: asigură un confort și o susținere bună pentru o utilizare mai îndelungată, datorită celor 3 tipuri de strângere (șireturi, cataramă micrometrică și bandă Velcro).

Patinele Fit500: asigură un confort termic sporit oferit de șoseta interioară groasă și călduroasă, dar și un nivel bun de respirabilitate.

5. Patine pentru adulți

Patinele Fit100: sistemul de strângere prin șiret asigură susținere bună la nivelul gleznei, iar lama tip hochei asigura o manevrabilitate optimă celor ce doresc să se inițieze în acest sport.

Patinele Fit3: asigura un confort și o susținere bună, pentru o utilizare mai îndelungată, datorită celor 3 tipuri de strângere (șireturi, Cataramă micrometrică șii bandă Velcro)

Patinele Fila Bond: asigură atât un confort termic sporit oferit de șoseta interioară groasă și călduroasă, cât și un nivel bun de respirabilitate. Sistemul de strângere susține laba piciorului și glezna, oferind stabilitate utilizatorului.

Ca să te bucuri de zile frumoase pe gheață, este foarte important să ai perechea de patine potrivite pentru tine, așa că ține cont de sfaturile noastre înainte de a achiziționa o preche. 

Total
52
Shares

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (15 voturi, medie: 3,53 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Jun 17, 2021
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020