CUM SĂ ALEGI PANTALONUL DE ECHITAȚIE

Cum să alegi pantalonul de echitație

1/ CONDIȚIILE CLIMATICE 2/ LIBERTATE DE MIȘCARE 3/ REZISTENȚA

Alegerea pantalonului de echitație stă la baza unei practici confortabile. Se realizează în funcție de 4 criterii: condiții climatice, libertate de mișcare, rezistență și aderență. Poți practica și în blugi, colanți sau pantaloni de trening, dar aceștia pot provoca iritații și arsuri  !

Pantalonul de echitație este, însă, conceput special pentru evitarea acestor probleme.

CUM SĂ ALEGI PANTALONUL DE ECHITAȚIE

1/ Condițiile climatice

Când alegi un pantalon de echitație este important să iei în considerare condițiile în care practici. Temperatura exterioară, vântul, ploaia, traversarea unor ape sau a unor terenuri noroioase, sunt tot atâtea criterii de care să ții cont în alegerea ta. Tipul materialului din care este realizat pantalonul este, de asemenea, determinant.

Majoritatea pantalonilor îți permit să practici echitația tot anul. Dar noi am dorit să asigurăm un confort optim tuturor călăreților, dezvoltând modele specifice pentru practică pe vreme călduroasă sau pentru înfruntarea vremii foarte reci.

-PE VREME RECE

Pentru perioada de iarnă, există pantaloni căptușiți cu polar, care oferă căldură suplimentară, dar și respirabilitate.

CUM SĂ ALEGI PANTALONUL DE ECHITAȚIE

-PE VREME PLOIOASĂ

Pentru practicarea echitației pe ploaie, este ideal să porți pantaloni impermeabili.


-PE VREME CALDĂ

Pentru perioada estivală sunt potriviți pantalonii din material subțire și/sau care dispun de zone de aerisire, pentru limitarea acumulării de căldură. Transpirația este evacuată mai rapid și uscarea înlesnită.


-PE TOT PARCURSUL ANULUI

Majoritatea pantalonilor noștri de echitație, creați pentru utilizare “pe orice vreme”, permit practicarea pe tot parcursul anului, în condiții meteo favorabile. Există diferite modele, în funcție de tipul croielii, de rezistență sau de aderență.

CUM SĂ ALEGI PANTALONUL DE ECHITAȚIE

2/ Libertate de mișcare

Pentru maximum de confort și flexibilitate, optează pentru un material textil, foarte extensibil și confortabil. Acesta îți asigură confortul și libertatea de care ai nevoie pentru a practica echitație. Materialul elastic și croiala îți acompaniază mișcările, fără a le limita.

Dacă îți dorești un pantalon mai mulat, pentru un control mai bun al corpului pe timpul practicii, alegerea ideală este pantalonul din microfibră, care îți va asigura un contact mai bun cu șaua.

CUM SĂ ALEGI PANTALONUL DE ECHITAȚIE

3/ Rezistența

Toate modelele noastre de pantaloni sunt prevăzute cu cusături întărite, pentru rezistență mai mare în timp.

Pantalonii confecționați din materiale mai tehnice, de tip microfibră, rezistă mult mai mult în timp. Asigură rezistență mai bună la frecări. Sunt recomandați pentru practicarea echitației de mai multe ori pe săptămână.

CUM SĂ ALEGI PANTALONUL DE ECHITAȚIE

4/ Aderența

Bazoanele (intăriturile de la nivelul genunchilor) îți protejează interiorul piciorului, la contactul constant cu șaua. Prezente pe toate modelele noastre de pantaloni, acestea sunt confecționate din materiale diferite, în funcție de aderența dorită.

Dacă nu cauți o anumită aderență:
Alege întărituri din material textil. Pentru cele simple, se utilizează același material din care este realizat și pantalonul.

Pentru mai multă aderență la contactul cu șaua și mai multă rezistență la frecări:
Optează pentru bazonul integral. Din materiale sintetice, cu aspect tip năbuc, asigură mai multă aderență și rezistență la frecări.

Pentru aderență excelentă, fără grosime dublă:
Optează pentru întărituri din silicon, material care iti ofera cea mai buna aderență.

Florence
Șef produs, Fouganza
“Pentru a asigura o rezistență mai mare în timp a pantalonilor de echitație, mai ales în cazul practicării la nivel intensiv, este important să respecți instrucțiunile de curățare. Se recomandă perierea după fiecare ședință de echitație, pentru a elimina firele de păr de cal și praful acumulat pe material. Îi poți spăla, apoi, automat, dar având grijă ca, înainte, să le închizi nasturii, pentru a evita astfel deformarea pantalonului.”