CUM SĂ ALEGI PALMARELE DE ÎNOT POTRIVITE PENTRU TINE

Cum să alegi palmarele de înot potrivite pentru tine

Alegerea palmarelor de înot se face în funcție de două criterii: nivelul de practică și intensitatea antrenamentului.

CUM SĂ ALEGI PALMARELE DE ÎNOT POTRIVITE PENTRU TINE

Nivelul de practică

Nivelul mediu – înotătorul de nivel mediu practică înotul pentru a-și tonifia musculatura și încearcă să își îmbunătățească tehnica. El are nevoie, în primul rând, de manevrabilitate și echipamente pentru tonifierea musculaturii.

Nivelul avansat – înotătorul de nivel avansat practică înotul pentru îmbunătățirea condiției fizice și performanță. El are nevoie de echipament pentru propulsie, dar și pentru creșterea masei musculare.

CUM SĂ ALEGI PALMARELE DE ÎNOT POTRIVITE PENTRU TINE

 Palmarele de înot

Palmarele de înot reprezintă echipamentul esențial pentru perfecționarea tehnicii de înot. Se folosesc pentru tonifierea intensivă a părții superioare a corpului și pentru îmbunătățirea vitezei de înot.
Există palmare de diferite dimensiuni, cu o suprafață mai mare sau mai mică. Cu cât suprafața palmarelor este mai mare, cu atât efortul din partea superioară a corpului este mai mare. Acesta este motivul pentru care te sfătuim să începi antrenamentele cu palmare mai mici, astfel încât să crești treptat nivelul de dificultate.
- Dacă ești un înotător de nivel mediu, dar nu ai înotat niciodată cu ajutorul palmarelor, începe cu palmare mărimea S sau cu palmare cu inel din silicon în partea de jos, care asigură utilizarea ușoară și reglarea optimă.
- Dacă ești un înotător de nivel avansat, pentru a crește masa musculară îți recomadăm să alegi un model de palmare care au o suprafață mai mare.