CUM SĂ ALEGI O VESTĂ DE SALVARE

Cum să alegi o vestă de salvare

Vesta de salvare este un element esențial pentru siguranță la bord.

Ai grijă să nu confunzi vesta de salvare cu vesta de flotabilitate care ajută doar la plutire și necesită să știi să înoți. Vesta de salvare permite întoarcerea pe spate a persoanei, astfel încât aceasta să poată respira dacă este inconștientă.

CUM SĂ ALEGI O VESTĂ DE SALVARE

Norma

Fiecare vestă de salvare vândută în Europa trebuie să fie conformă cu norma în vigoare și să poarte marca CE, care demonstrează că a fost testată și aprobată. Normele validează la minimum flotabilitatea care este indicată în Newton (N). Vesta de salvare trebuie obligatoriu să fie normată la minimum 10 newton, să fie echipată cu fluier și benzi reflectorizante pentru facilitatea reperării în caz de accident.

CUM SĂ ALEGI O VESTĂ DE SALVARE

Tipul de vestă

Există două tipuri de veste de salvare: din spumă și gonflabile. Ambele sunt la fel de eficiente, dar cea gonflabilă va fi recomandată pentru o utilizare consecventă, pentru că oferă libertate mare de mișcare. Vesta din spumă este la fel de eficientă precum vesta gonflabilă. Există numeroase modele care se diferențiază prin sistemele lor de atașare.

CUM SĂ ALEGI O VESTĂ DE SALVARE