oxelo_trottinette_decathlon

Cum să alegi o trotinetă pentru copii?

Trotineta este din ce în ce mai preferată de copii în timpul liber, dar și pentru deplasări până la școală, pentru primele deplasări în deplină autonomie. Mersul pe trotinetă este un mod bun prin care copiii de până la 6 - 7 ani își pot dezvolta psihomotricitatea, dar și prin care își consumă energia, până ating o vârstă mai mare.

Pentru practicarea acestei activități în cele mai bune condiții, este important să alegi cel mai potrivit model.

oxelo_trottinette_enfant

Copii între 2 și 5 ani

Încă nu-și țin foarte bine echilibrul pe un singur picior. Trotineta inovatoare B1 este dezvoltată în colaborare cu un psihomotrician. Aceasta permite copiilor începând cu 2 ani să învețe coordonarea mișcărilor. Copiii învață să întoarcă, să meargă pe trotinetă și capătă încredere într-un mod intuitiv și distractiv. 

Pentru o învățare mai ușoară și mai distractivă, poți alege un model cu o placă din material dublu și cu roți cu lumini. Materialul dublu va permite copilului să-și găsească poziția pe trotinetă, iar roțile cu lumini îi vor oferi o experiență amuzantă.

trottinette_enfant_decathlon_oxelo

Copii între 4 și 6 ani

Copiii de această vârstă încă învață cum să-și țină echilibrul, însă știu deja cum să meargă pe o trotinetă cu 3 roți și pot să se orienteze către o trotinetă cu 2 roți. Au nevoie de un model potrivit, în funcție de înălțimea lor, ușor, manevrabil și solid, pentru a învăța să meargă acasă, în parc, pe distanțe scurte, în timp ce sunt supravegheați de părinți.


Pentru confort și depozitare ușoară, alege un model pliabil și cu frână pe ghidon. Frâna de mână ajută copilul să fie mai încrezător, apăsând pe frână fără să-și piardă echilibrul.

trottinette_enfant_decathlon_oxelo

Copii între 6 și 9 ani

Utilizează trotineta pentru a se distra acasă, în parcuri și pe distanțe scurte. Au nevoie de o trotinetă ușor manevrabilă, cu roți mici care să nu prindă viteză mare.


Pentru o plimbare mai confortabilă, alege un model cu frână pe ghidon și suspensie, care să absoarbă șocurile cauzate de mici denivelări. Frâna de mână permite controlarea vitezei, însă este recomandat să învețe frânarea și cu cea de picior, pentru a fi în siguranță în caz de urgență.

trottinette_ado_decathlon_oxelo

Copii de peste 9 ani

Copiii între 9 și 14 ani sunt în căutare de libertate de mișcare și autonomie: să meargă la școală, să se întâlnească cu prietenii sau să se plimbe singuri. Au nevoie de confort, de randament și să se orienteze către modele cu roți mai mari. Roțile mari le vor permite să parcurgă distanțe mai mari, mai rapid, fără să obosească prea mult.

 

Pentru mai mult confort și o utilizare consecventă, poți alege un model de trotinetă cu suspensie în față și cu frână pe ghidon. Frâna de mână permite controlarea vitezei, iar suspensia absoarbe șocurile și micile denivelări.

Copiii au nevoie de cască? 

Deși folosirea unei căști de către copii, în timp ce merg pe trotinetă, nu este obligatorie prin lege, noi comandăm purtarea căștii la toate vârstele.

Însoțește copilul la plimbările cu trotineta

portrait_chef_de_produit_junior_oxelo

Valérie wauters

Șef de produs și mamă a 2 copii ce merg pe trotinetă

Ocupația mea: creez trotinete adaptate nevoilor copiilor începând cu vârsta de 2 ani, până la 14 ani. De la învățarea echilibrului pe 3 roți, iar apoi pe 2 roți, la primele deplasări autonome ale adolescenților.