CUM SĂ ALEGI O SALTEA DE FITNESS

 

Pentru a alege salteaua de fitness, trebuie, în primul rând, să ai în vedere tipul de activitate pe care o practici și frecvența antrenamentelor. 3 criterii te pot ajuta în alegere: confortul, dimensiunile si rezistența saltelei.

Nivelul de confort al saltelei depinde, în primul rând, de frecvența antrenamentelor tale. Cu cât exersezi mai des, cu atât vei avea nevoie de o saltea confortabilă, și altfel spus, groasă.
Necesitatea de a avea o saltea groasă depinde și de tipul de antrenament pe care îl practici. De exemplu, dacă faci activități ușoare precum stretching sau Pilates, în care practicanții sunt adesea desculți și în contact cu solul, privilegiază o saltea de minimum 5 mm grosime, cu o textură moale. Aceasta îți va oferi un maximum de confort, izolând corpul de sol.,Mărimea saltelei este, de asemenea, importantă pentru a exersa în cele mai bune condiții. Bineînțeles, trebuie să iei în considerare propria mărime pentru a alege o saltea corectă, dar și tipul de activitate pe care îl practici.

Dacă faci exerciții în care ești mai mult în contact cu solul, în poziții orizontale și lungit, vei avea nevoie de o saltea mai lungă decât dacă exersezi mai mult așezat pe genunchi. În funcție de frecvența antrenamentului, vei avea nevoie de o saltea mai mult sau mai puțin rezistentă la uzură. Dacă vei utiliza salteaua de fitness în mod consecvent sau intensiv, alege o saltea cu un strat protector care asigură rezistență mai mare la abraziunile cauzate de încălțămintea de sport.

Descoperă toate produsele

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (7 voturi, medie: 4,57 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020