Cum să alegi o pompă pentru a umfla un cort sau o saltea?

COMPATIBILITATEA RAPIDITATEA DE UMFLARE FACILITATEA DE UMFLARE

CUM SĂ ALEGI O POMPĂ PENTRU A UMFLA UN CORT SAU O SALTEA?

Nu știi ce să alegi între o pompă de picior, una de mână sau una electrică? Iată recomandările noastre pentru a alege modelul de pompă cel mai adaptat pentru umflarea structurii gonflabile a cortului sau a saltelei de camping.  

ALEGEREA POMPEI SE FACE ÎN FUNCȚIE DE 4 CRITERII: COMPATIBILITATEA, RAPIDITATEA DE UMFLARE, FACILITATEA DE UMFLARE ȘI PENTRU POMPELE ELECTRICE, TIPUL DE ALIMENTARE CU ENERGIE.

1.Compatibilitatea

Primul criteriu de luat în considerare în alegerea unei pompe este compatibilitatea acesteia cu produsul pe care trebuie să îl umfli.

Dacă ești în căutarea unei pompe pentru a umfla structura gonflabilă a unui cort de camping, pompa de umflare manuală cu dublă acțiune (roșu) este singura care asigură puterea necesară pentru umflarea structurii gonflabile a cortului. Prevăzută cu un manometru, această pompă asigură o umflare rapidă, eficientă și precisă. De asemenea, aceasta poate fi utilizată și pentru a umfla o saltea de camping.

În schimb, dacă ești în căutarea unei pompe pentru a umfla o saltea, poți alege între o pompă de picior, o pompă electrică sau pompa manuală cu dublă acțiune (albastru), care nu asigură suficientă putere pentru a umfla structura gonflabilă a cortului, dar este ideală pentru a umfla ușor o saltea.

Toate pompele Quechua se vând cu 3 capete diferite, pentru a se adapta unui număr cât mai mare de tipuri de valve.

CUM SĂ ALEGI O POMPĂ PENTRU A UMFLA UN CORT SAU O SALTEA?
CUM SĂ ALEGI O POMPĂ PENTRU A UMFLA UN CORT SAU O SALTEA?

 2.Rapiditatea de umflare

Al doilea criteriu de luat în considerare în alegerea unei pompe este rapiditatea de umflare. Totul depinde de mărimea și sistemul de umflare a pompei pe care o folosești.

Pompele manuale cu dublă acțiune funcționează cu un sistem de du-te-vino, adică acestea umflă atunci când apeși pe ele, dar și când ridici mânerul. Așadar, acestea presupun de două ori mai puțin efort și asigură o umflare de două ori mai rapidă. Contrar acestora, pompele de picior nu umflă decât atunci când apeși pe ele. În sfârșit, pompele electrice asigură o umflare continuă!

 3.Facilitatea de umflare

Al treilea criteriu care te poate ajuta în alegerea unei pompe este facilitatea de umflare.

Astfel, o pompă electrică este, fără doar și poate, soluția ideală, având în vedere că este suficient să o pui în funcțiune și salteaua se umflă singură! În schimb, aceasta necesită să fie alimentată cu energie.

Pe de altă parte, dacă ești pregătit/ă să îți lucrezi lucrezi bicepșii și coapsele, poți alege între o pompă manuală sau una de picior.

CUM SĂ ALEGI O POMPĂ PENTRU A UMFLA UN CORT SAU O SALTEA?
CUM SĂ ALEGI O POMPĂ PENTRU A UMFLA UN CORT SAU O SALTEA?

4. Modul de alimentare

Un ultim criteriu de luat în considerare dacă alegi o pompă electrică este tipul de alimentare cu energie:

- dacă pompa este pe baterie, aceasta poate fi încărcată acasă sau în mașină (prin cablu USB, priză brichetă auto) și poate fi utilizată fără a fi conectată la priză. Un aspect de verificat la acest tip de pompe este autonomia acestora.

- dacă pompa nu este pe baterie, aceasta nu poate funcționa dacă nu este conectată la o priză alimentată cu energie electrică. Acest tip de pompă este potrivită pentru utilizare la domiciliu, în interior.