CUM SĂ ALEGI O POMPĂ PENTRU A UMFLA UN CORT SAU O SALTEA?

Cum să alegi o pompă pentru a umfla un cort sau o saltea?

COMPATIBILITATEA RAPIDITATEA DE UMFLARE FACILITATEA DE UMFLARE

Nu știi ce să alegi între o pompă de picior, una de mână sau una electrică? Iată recomandările noastre pentru a alege modelul de pompă cel mai adaptat pentru umflarea structurii gonflabile a cortului sau a saltelei de camping.  

ALEGEREA POMPEI SE FACE ÎN FUNCȚIE DE 4 CRITERII: COMPATIBILITATEA, RAPIDITATEA DE UMFLARE, FACILITATEA DE UMFLARE ȘI PENTRU POMPELE ELECTRICE, TIPUL DE ALIMENTARE CU ENERGIE.

CUM SĂ ALEGI O POMPĂ PENTRU A UMFLA UN CORT SAU O SALTEA?

1.Compatibilitatea

Primul criteriu de luat în considerare în alegerea unei pompe este compatibilitatea acesteia cu produsul pe care trebuie să îl umfli.

Dacă ești în căutarea unei pompe pentru a umfla structura gonflabilă a unui cort de camping, pompa de umflare manuală cu dublă acțiune (roșu) este singura care asigură puterea necesară pentru umflarea structurii gonflabile a cortului. Prevăzută cu un manometru, această pompă asigură o umflare rapidă, eficientă și precisă. De asemenea, aceasta poate fi utilizată și pentru a umfla o saltea de camping.

În schimb, dacă ești în căutarea unei pompe pentru a umfla o saltea, poți alege între o pompă de picior, o pompă electrică sau pompa manuală cu dublă acțiune (albastru), care nu asigură suficientă putere pentru a umfla structura gonflabilă a cortului, dar este ideală pentru a umfla ușor o saltea.

Toate pompele Quechua se vând cu 3 capete diferite, pentru a se adapta unui număr cât mai mare de tipuri de valve.

CUM SĂ ALEGI O POMPĂ PENTRU A UMFLA UN CORT SAU O SALTEA?

 2.Rapiditatea de umflare

Al doilea criteriu de luat în considerare în alegerea unei pompe este rapiditatea de umflare. Totul depinde de mărimea și sistemul de umflare a pompei pe care o folosești.

Pompele manuale cu dublă acțiune funcționează cu un sistem de du-te-vino, adică acestea umflă atunci când apeși pe ele, dar și când ridici mânerul. Așadar, acestea presupun de două ori mai puțin efort și asigură o umflare de două ori mai rapidă. Contrar acestora, pompele de picior nu umflă decât atunci când apeși pe ele. În sfârșit, pompele electrice asigură o umflare continuă!

CUM SĂ ALEGI O POMPĂ PENTRU A UMFLA UN CORT SAU O SALTEA?

 3.Facilitatea de umflare

Al treilea criteriu care te poate ajuta în alegerea unei pompe este facilitatea de umflare.

Astfel, o pompă electrică este, fără doar și poate, soluția ideală, având în vedere că este suficient să o pui în funcțiune și salteaua se umflă singură! În schimb, aceasta necesită să fie alimentată cu energie.

Pe de altă parte, dacă ești pregătit/ă să îți lucrezi lucrezi bicepșii și coapsele, poți alege între o pompă manuală sau una de picior.

CUM SĂ ALEGI O POMPĂ PENTRU A UMFLA UN CORT SAU O SALTEA?

4. Modul de alimentare

Un ultim criteriu de luat în considerare dacă alegi o pompă electrică este tipul de alimentare cu energie:

- dacă pompa este pe baterie, aceasta poate fi încărcată acasă sau în mașină (prin cablu USB, priză brichetă auto) și poate fi utilizată fără a fi conectată la priză. Un aspect de verificat la acest tip de pompe este autonomia acestora.

- dacă pompa nu este pe baterie, aceasta nu poate funcționa dacă nu este conectată la o priză alimentată cu energie electrică. Acest tip de pompă este potrivită pentru utilizare la domiciliu, în interior.