CUM SĂ ALEGI O PLACĂ DE SURF

Cum să alegi o placă de surf

Placa din spumă: ideală pentru intreținerea în surf Plăci din epoxi și poliester: aliatele surferilor care practică la nivel consecvent și intensiv

Alegerea corectă a plăcii de surf este un factor indispensabil pentru a evolua și progresa, asigurându-ți în același timp plăcere. Mai ales atunci când ești începător! Iată câteva recomandări, atât pentru începători, cât și pentru surferi avansați, care să te ajute să găsești placa adaptată nivelului și tipului tău de practică.
Alegerea plăcii de surf se face în funcție de 2 criterii ale nivelului surferului: începător și avansat.

CUM SĂ ALEGI O PLACĂ DE SURF

1. Placa din spumă: ideală pentru inițiere în surf

1.1.SIGURANȚĂ MAXIMALĂ
Această placă de surf pentru începători este concepută din spumă polistiren, material care combină flotabilitatea și siguranța. Placa din spumă absoarbe șocurile atunci când cazi pe surf după o lansare nereușită sau când lovești vârful plăcii după ce ai fost zdruncinat de un val mare.

1.2. O PLACĂ DE SURF UȘOR DE LUAT ÎN MÂNĂ
Să alegi o placă de surf cu volum mare înseamnă să mizezi pe stabilitate și accesibilitate. Din acest punct de vedere, placa din spumă plutește foarte bine și acest atu îți permite să prinzi valuri mici, chiar dacă nu stăpânești foarte bine tehnica de vâslire. Această placă are un preț foarte accesibil și este ideală pentru inițierea în surf!

1.3. O PLACĂ DE SURF DE LUNGĂ DURATĂ
Polistirenul este un material moale, dar rezistent. Acesta nu se înfige în caz de șoc cu nisipul de pe fundul mării sau pe durata transportului plăcii de surf. De asemenea, este un material durabil: nu crapă și nu se fisurează de-a lungul anilor.

1.4. MĂ INIȚIEZ ÎN SURF: CUM SA ALEGI MĂRIMEA UNEI PLĂCI DE SURF?
Mărimea plăcii se calculează în funcție de greutatea ta. Atenție în momentul alegerii: se măsoară în ft, măsură de lungime anglo-saxonă (1 ft = 30,48 cm).

ÎȚI RECOMANDĂM PLACA DE SURF DIN SPUMĂ 5’8 ȘI 6’0:  o placă de surf care îi permite copilului tău să progreseze în siguranță.
ÎȚI RECOMANDĂM PLACA DE SURF DIN SPUMĂ 7’0: este placa de surf ideală pentru a începe și a progresa în siguranță.
ÎȚI RECOMANDĂM PLACA DE SURF DIN SPUMĂ 8’0: placă de surf pentru a începe și progresa în siguranță.


CUM SĂ ALEGI O PLACĂ DE SURF

2. Plăci din epoxi și poliester: aliatele surferilor care practică la nivel consecvent și intensiv

2.1. LONGBOARD
Acest surf lung și greu este conceput pentru a aluneca pe apă într-un mod pur și dur ! Mai puțin radical decât shortboardul, oferă posibilitatea de a practica surf pe valuri mai mici, dar permite mai puține manevre.

2.2. SHORTBOARD
Îngust și scurt, shortboardul este unul din cele mai căutate surfuri de coastă pentru că este manevrabil, foarte practic pentru imersiuni sub apă și pentru avansare în valuri. Pe de altă parte, acest surf este foarte exigent și, în consecință, potrivit pentru surferi care dețin un minimum de tehnică.

2.3.PLACA EVOLUTIVĂ
Placă de surf care te acompaniază în progresia ta și apoi în sesiunile de surf în valuri mici, datorită formei sale evolutive.