Alegerea unei jachete impermeabile se face în funcție de 3 criterii: nivelul de impermeabilitate, temperatura exterioară și intensitatea efortului tău.

IMPERMEABILITATE

În funcție de nivelul de protecție de care ai nevoie, poți alege între diferite niveluri de impermeabilitate. Pentru fiecare jachetă, impermeabilitatea este notată pe o scară de la 1 la 5. Aceste note se dau în urma testelor noastre din laborator. Cu cât nota este mai mare, cu atât jacheta are un nivel mai mare de impermeabilitate.

 

PROTECȚIE AVERSE


Notele 2 și 3 indică faptul că jacheta te protejează de averse, adică de 6 până la 12 cm de ploaie în 1 -2 ore

 

PROTECȚIE PLOAIE MODERATĂ


Nota 4 indică faptul că jacheta te protejează de ploaie moderată, adică 30 cm în 3 ore.

 

PROTECȚIE FURTUNĂ


Nota 5 indică faptul că jacheta te protejează de furtună, adică 1,8 metri de ploaie în 4 ore !

 
Pentru ventilare și mai bună, poartă îmbrăcăminte respirantă pe sub jachetă
TEMPERATURA EXTERIOARĂ,INTENSITATE
Quechua îți oferă 2 tipuri de jachete de drumeție: jachete ușoare și jachete călduroase.

Jachetele ușoare nu au căptușeală sau au o căptușeală subțire. Acestea se recomandă pentru vreme caldă, primăvara. Toamna sau iarna, pentru aport termic suplimentar, se recomandă a fi purtate peste un articol vestimentar călduros de tip polar sau bluză de corp.

Pentru vreme rece, jachetele călduroase dispun de căptușeală călduroasă și unele sunt chiar detașabile, de exemplu jachetele 3 în 1. Avantajul acestora este că poți, în funcție de temperatură, să renunți la stratul interior. Este vorba despre un polar sau o jachetă din vatelină, care, la nevoie, pot fi transformate într-o jachetă ușoară.,Ultimul criteriu de care trebuie să ții cont este intensitatea drumeției.

Cu cât intensitatea este mai mare, cu atât vei transpira mai mult și în acest caz vei avea nevoie de o jachetă ventilată. Vorbim despre ventilare mecanică, atunci când jacheta are un fermoar pentru ventilare. Fermoarele sunt situate în general sub brațe dar unele buzunare au un mesh care asigură evacuarea transpirației.

Pentru ventilare și mai bună, poartă îmbrăcăminte respirantă pe sub jachetă și nu strânge sistemele de reglare de la manșete și din partea inferioară a jachetei.
https://sfaturi.decathlon.ro/wp-content/uploads/2017/01/c2-6.jpg,https://sfaturi.decathlon.ro/wp-content/uploads/2017/01/c3-7.jpg

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020