Bluză termică

Cum să alegi o bluză termică pentru fotbal

În timpul jocului, temperatura corpului unui practicant de fotbal este afectată de intensitatea efortului și de vreme.

Acesta are nevoie de reglarea temperaturii corpului atât iarna, cât și vara.

De ce trebuie să ții cont atunci când alegi o bluză termică pentru fotbal în exterior?

Criterii de care să ții cont

Alege-ți o bluză termică în funcție de următoarele criterii: vreme, respirabilitate, aport de căldură, zone cu întărituri (cum ar fi, coatele) și orificii pentru deget. 

 

Bluză termică pentru vreme rece

Vremea

Primul criteriu este vremea. Există bluze termice pentru practicarea fotbalului pe vreme rece (între 7 și 20 °C) și foarte rece (între -10 și 7 °C). Alegerea bluzei poate fi influențată și de sensibilitatea la frig a fiecarui practicant.

Bluză termică pentru fotbal

Respirabilitate și aport de căldură

Respirabilitatea și aportul de căldură sunt, de asemenea, niște criterii importante de luat în considerare. Bluza termică sau primul strat, ajută la evacuarea transpirației, astfel pielea rămâne uscată și se instalează senzația de frig, pentru a menține temperatura corpului la 37°C (principiul termoreglării la temperaturi joase sau înalte). Mai mult, te bucuri de o protecție suplimentară împotriva vântului și îți păstrezi pielea și tricoul uscate. 

Respirabilitatea și capacitatea bluzei termice de a menține căldura variază în funcție de model. Urcarea în gamă înseamnă respirabilitate și protecție termică mai bună.

 

Bluză termică pentru fotbal

Zone cu întărituri

În funcție de nivelul de practicare a sportului, este posibil să ai nevoie de anumite zone cu întărituri, precum la coate și șolduri. Dacă ești adeptul intrărilor prin alunecare, optează pentru un astfel de model, pentru a limita impactul la contactul cu solul. Zonele cu întărituri limitează uzura produselor cauzată de frecare.

Orificiu pentru deget

Cu sau fără orificiu pentru deget?

Există bluze termice cu orificii pentru degete, pentru a proteja de frig o parte a mâinii.

Acestea sunt secretele de care ai nevoie pentru a-ți alege o bluză termică potrivită.