CUM SĂ ALEGI O BANDĂ DE ALERGAT?

Cum să alegi o bandă de alergat?

Viteza maximă atinsă

Banda de alergat este un aparat eficient pentru sănătate, menținere în formă și îmbunătățirea performanțelor sportive. Îți permite să te antrenezi la domiciliu, în orice moment al zilei, fără să depinzi de condițiile meteo! Dorești să achiziționezi o bandă de alergat, dar nu știi pe care să o alegi? Urmează ghidul nostru!

CUM SĂ ALEGI O BANDĂ DE ALERGAT?

1. Viteza maximă atinsă

Primul criteriu pe care trebuie să îl iei în considerare în alegerea benzii de alergat este viteza maximă atinsă. Astfel, nevoile tale vor fi diferite dacă dorești să mergi cu 6 km/oră sau să alergi cu mai mult de 14 km/oră (adică să te menții în formă sau să câștigi în performanță). Îți recomandăm să alegi un model cu o viteză maximă superioară vitezei tale medii, pentru a progresa în practică. Nu uita că sistemul de înclinare al unei benzi reprezintă un plus în varierea parcursurilor și în arderea grăsimilor (obiectiv pierdere în greutate).

Banda de alergat trebuie să fie adaptată greutății și tipului tău de fuleu. În acest scop, privește suprafața de alergare. Cu cât vei avea o viteză mai mare și o mare amplitudine a fuleului, cu atât vei avea nevoie de o suprafață de alergare mai lată și mai lungă. Gândește-te, de asemenea, să testezi diferitele sisteme de amortizare de care sunt realizate pe mai multe modele, pentru a putea decide ușor senzația care îți aduce confort.

CUM SĂ ALEGI O BANDĂ DE ALERGAT?

2.Programele de antrenament

În funcție de banda de alergare, vor fi disponibile diferite niveluri de asistență a practicii. Programele de antrenament (precum pierderea de calorii, dezvoltarea performanțelor etc.) îți vor permite să variezi ședințele. Pentru a urmări progresele și pentru a-ți verifica pulsul în timp real, vei avea de ales între 2 tipuri de senzori cardiaci: sistemul hand pulse, prin prindere tactilă pe ghidoane sau centură toracică, cea din urmă fiind mai precisă. Unele aplicații compatibile cu anumite benzi îți vor permite să ai un antrenament personalizat, în funcție de propriile capacități fizice și de obiectivele sportive. Vei beneficia de un adevărat coaching la domiciliu!