WATERPOLO

Cum să alegi mingea de waterpolo?

 NIVELUL DE PRACTICĂ
 VÂRSTĂ-CATEGORIE

Decathlon vă explică cum să alegeţi corect o minge de water polo. Alegerea unei mingi de water polo se face în funcţie de 2 criterii principale: nivelul de practică şi sexul/vârsta.

WATERPOLO

 Nivelul de practică

NIVEL ÎNCEPĂTOR
În acest stadiu, jucătorul învaţă să joace şi astfel va căuta o minge uşoară şi mică, în primul rând practică. De aceea, recomandăm mingile mărime 3, pentru un plus de aderență

NIVEL MEDIU
Jucătorul de nivel mediu joacă la sală şi caută o minge adecvată vârstei şi sexului lui. Mingea pentru nivel mediu are o aderenţă foarte ridicată, pentru a permite jucătorului să ţină mingea doar cu o singură mână.

WATERPOLO

Vârstă-categorie

Pentru băieţii de 13 ani sau mai mici, cât şi pentru fetele de 15 ani sau mai mici, propunem două tipuri de mingi: o minge ,,neoficială’’, mai uşoară, are un nivel de aderenţă bun, un diametru de 19cm şi o greutate de 280gr; o minge oficială, de mărimea 3, este propusă. Aceasta are o bună aderenţă, un diametru de 19cm şi o greutatede 320gr. Este în conformitate cu regulamentul FINA.

Pentru băieţii între 13-15 ani, pentru fetele de peste 16 ani şi doamne, recomandăm o minge de mărimea 4. Aceasta are o aderenţă foarte bună, un diametru de 21cm şi o greutate de 410gr. Este în conformitate cu regulamentul FINA.

Pentru băieţii de peste 16 ani şi bărbaţi, recomandăm o minge de mărimea 5. Aceasta are o aderenţă foarte bună, un diametru de 22cm şi o greutate de 420gr. Este în conformitate cu regulamentul FINA.