VOLEI

Cum să alegi mingea de volei ?

O minge nu se alege oricum. Un pic de timp și câteva criterii de luat în considerare vă vor ajuta să găsiți perla rară. Urmați ghidul!

Alegerea unei mingi de volei se face în funcție de mai multe criterii: gripul mingii, rezistența, calitatea reculului, ușurința și stabilitatea în aer.
Când vorbim despre volei, discutăm adesea despre minge și nu întotdeauna despre jocul în sine. Indiferent că aveţi un nivel începător mediu sau expert , fiecare minge are propriile sale particularități pentru a răspunde nivelului vostru de practică. 

VOLEI

Primul criteriu: nivelul de practică

Să plecăm de la premisa că, spre deosebire de alte sporturi de echipă, în volei, toate mingile au aproape aceeași dimensiune. Astfel, în primul rând, nivelul vostru de joc va determina mingea de volei potrivită pentru voi.
Când am spus aproape aceeași mărime, rețineți că atunci când vă antrenați, aveți la dispoziție 4 mingi cu un diametru cuprins între 18 și 20 de centimetri, dar în timpul meciului veți avea obligatoriu o minge de dimensiune 5 (oficială), a cărei mărime este între 20 și 22 de centimetri.

ÎNCEPĂTOR
Practicând o dată pe săptămână, jucătorul de volei începător va avea nevoie de o minge care să fie ușoară, pentru a-și facilita învățarea și care să aibă o atingere agreabilă în timpul paselor.

MEDIU
Multă rezistență pentru jucătorul de nivel mediu. Dacă jucați de două sau trei ori pe săptămână, optați pentru o minge care va rezista în timp.

EXPERT
Stabilitatea în aer - trei cuvinte pentru a defini nevoile unui jucător de volei ce practică acest sport de cel puțin trei ori pe săptămână.

VOLEI

Nu uitați să luați în considerare vârsta

Da, chiar dacă mingile au aceeași dimensiune, nu au aceeași greutate. Nu intra în panică, este cu adevărat floare la ureche să găsim varianta potrivită. Greutățile sunt întotdeauna menționate pe minge. De aici explicația!
Jucătorii de volei sunt principalii oameni interesați de acest criteriu. Trei greutăți sunt definite oficial de către Federația Franceză de Volei.
1. Copiii între 6 - 9 ani vor avea nevoie de o minge cu o greutate cuprinsă între 200 si 220 de grame.
2. De la 10 la 14 ani începem cu o greutate cuprinsă între 230 și 250 de grame.
3. În cele din urmă, și mai tradițional, de la vârsta de 15 ani, mingea cu greutatea oficială care vă va fi recomandată va fi între 260 și 280 de grame.
Dar, desigur, toate aceste elemente nu iau în calcul cât de umflată este mingea, un alt element-cheie pentru succesul jocului vostru. Fără aer, fără joc! Nu am merge atât de departe încât să ne mângâiem mingea, dar totuși, ai grijă de ea și umfl-o între 294 și 318 millibari.

VOLEI

Ce material este mai bun pentru mingea voastră ?

Spumă, poliuretan, piele sintetică, atât de multe componente și cuvinte uneori complicate care vă vor însoți în practică. Noi vă explicăm toate acestea!

 Pentru începătorul în volei sunt perfecte mingile cu un strat de spumă moale. De ce? Pentru a debuta în volei, trebuie să antrenaţi antebrațele la contactul cu mingea. Astfel putem să spunem că o minge cu un strat flexibil de spumă va fi bine primit de corpul nostru. Și poate, de asemenea, purtarea unor manșete de volei ar fi utilă pentru a nu percepe contactul cu mingea.

 Pentru jucătorul  de nivel mediu este potrivită pielea sintetică. Lovitura mingii, cu siguranță mai grea, vă va îmbunătăți jocul. Nu vă promitem smash-uri cu fiecare atac, ci o traiectorie îmbunătățită semnificativ!

Pentru expertul în volei, pielea sintetică din microfibră este perfectă. Vorbim despre o minge cu o suprafață alveolată pentru o traiectorie ideală și o precizie demnă de nivelul vostru de practică. Dar da, aceste mici găuri se pot simți pe mingile noastre!
Și iată, aveți toate informaţiile pentru a găsi mingea de volei de care aveți nevoie! Atenție la voleiul de plajă, nu suntem cu adevărat pe aceeași filă de poveste, urmează aici o mică paranteză.

VOLEI

Pauline

Sfatul meu pentru începătorii în volei

,,Nu este întotdeauna ușor să alegi o minge bună de volei, dar pentru fiecare stil de practică există mingea lui. Fără îndoială , brațele mele îmi mulțumesc astăzi pentru că am început cu o minge adaptată practicii mele!”