CUM SĂ ALEGI MINGEA DE BASCHET

Cum să alegi mingea de baschet

Pentru a juca baschet, ai nevoie de o minge special adaptată tipului de teren (în interior sau în exterior).

 Indiferent de nivelul la care joci, mingea de baschet  îți va permite să te antrenezi și să organizezi meciuri cu familia și între prieteni. DECATHLON te va ajuta în alegerea mingii din materialul potrivit și cu mărimea adaptată, pentru a profita din plin de acest sport de echipă.

Alege mărimea mingii de baschet în funcție de vârsta jucătorilor

Mingea de baschet a fost inițial realizată din 8 segmente de piele în jurul camerei cu aer. Astăzi, tehnologia și materialele inovatoare utilizate, permit multiple combinații pentru a se adapta fiecărui utilizator. Modelul oficial de minge de baschet pentru bărbați este mărimea 7. Greutatea sa este cuprinsă între 567 și 624 de grame. Diametrul său variază între 23, 8 și 24, 8 cm. Pentru femei, modelul recomandat este mărimea 6 folosită şi în Liga Americană de baschet feminin.


Există, de asemenea, mingi de baschet concepute pentru copii, având mărimi de la 1 la 5. Pentru alegerea mingii de baschet, DECATHLON îți recomandă să respecți categoria de vârstă a copilului.
Începând cu vârsta de 3 ani, DECATHLON îți recomandă să alegi o minge de mărimea 1.
Pentru un copil cu vârsta între 4 și 6 ani, optează pentru o minge mărimea 3, pentru un copil între 7 și 12 ani, alege o minge mărimea 5.
Pentru o adolescentă cu vârsta peste 12 ani, este recomandată mărimea 6.
Pentru un băiat mai mare de 12 ani, DECATHLON îți recomandă să alegi o minge de baschet mărimea 7.

CUM SĂ ALEGI MINGEA DE BASCHET

Baschet în sala de sport sau în aer liber ? alege mingea de baschet în funcție de locul de practicare

Mingile de baschet pot fi realizată din diferite materiale, cum ar fi  pielea naturală, pielea sintetică, cauciuc sau materiale plastice tehnice, pentru o utilizare în exterior. Mingile de baschet profesionale sunt fabricate în întregime din piele naturală.  Atunci când achiziționezi mingea de bachet, alege-o în funcție de locul de practicare.

Urmează sfaturile noastre pentru a alege mingea în funcție de teren. Dacă joci în aer liber,  alege o minge de baschet din cauciuc, mai rezistentă, specială pentru stradă. Dacă joci într-o sală de sport și în aer liber, optează pentru o minge de baschet din piele sintetică pentru ricoșeu optim.

Dacă joci într-o sală interioară( nivel consecvent), investește într-o minge din piele naturală special creată pentru  terenurile sintetice din sălile de baschet.

DECATHLON îți recomandă să încerci mingea de baschet în magazin pentru a o alege pe cea mai potrivită nevoilor tale.
Pentru a juca baschet, ai nevoie de o minge special adaptată tipului de teren (în interior sau în exterior). Indiferent de nivelul la care joci, mingea de baschet îți va permite să te antrenezi și să organizezi meciuri cu familia și între prieteni. DECATHLON te va ajuta în alegerea mingii din materialul potrivit și cu mărimea adaptată, pentru a profita din plin de acest sport de echipă.

CUM SĂ ALEGI MINGEA DE BASCHET