alegerea mărimii bicicletei pentru copil

Cum să alegi mărimea bicicletei pentru copii?

Pentru a facilita învățarea și a petrece momente frumoase în timpul plimbărilor în familie, este esențial să alegi o mărime potrivită pentru bicicleta copilului tău!

Vrei să faci o alegere bună, dar eziți? Este un lucru normal. Noi te ajutăm să alegi mărimea potrivită pentru bicicleta copilului. Mai întâi, două criterii sunt esențiale: înălțimea și vârsta. Găsești toate informațiile mai jos.

Corespondențe pentru mărimile bicicletei de copii - cum se măsoară dimensiunea unei biciclete?

Pentru cei mai mici, începând cu vârsta de 1 an (când copilul începe să descopere mersul), echipa noastră a dezvoltat prima bicicletă evolutivă fără pedale ! Prima bicicletă 2 în 1 B'TWIN a fost creată pentru cei mici, cu înălțimea cuprinsă între 73-95 cm. Concepută de către un specialist psihomotrician, această bicicletă îi însoțește pe cei mici în primele deplasăriși în gestionarea echilibrului, urmând propriul ritm.

Bicicleta fără pedale, începând de la 2 ani (de la 85 cm) este perfectă pentru descoperirea echilibrului pe bicicletă. În funcție de modele, copilul poate să folosească bicicleta până ce măsoară 100 - 105 cm.

""

O bicicletă de 14 inch este potrivită pentru un copil cu vârsta de 3-5 aniși cu înălțimea cuprinsă între 90-105 cm. Un copil de 4-6 ani are o înălțime cuprinsă între 105-120 cm și i se potrivește o bicicletă de 16 inch.Pentru un copil între 6-9 ani sau cu o înălțime cuprinsă între 120-135 cm, alege o bicicletă de 20 inch. Mai departe, pentru un copil cu vârsta de peste 9 ani (135 - 150 cm), alege o bicicletă de 24 inch.Începând cu înălțimea de 150 cm, copilul poate să folosească biciclete de adulți (mărimile S sau XS).
Aceste indicații în legătură cu mărimile sunt cu titlu orientativ. Desigur, fiecare copil crește într-un ritm propriu, deci este important să te bazezi mai mult pe înălțime decât pe vârstă.

Și ca să fii sigur că micuțul tău se va simți confortabil pe viitoarea lui bicicletă, verifică aceste aspecte cu el:

• ambele picioare trebuie să atingă solul;

• copilul trebuie să poată prinde ușor manetele de frână;

• cadrul bicicletei trebuie să fie adaptat, adică acesta trebuie să permită o urcare ușoară pe șa.

Cum să alegi mărimea bicicletei pentru copii?

Dar mărimea bicicletelor mtb pentru copii?

Înfruntarea de obstacole pe teren accidentat, distracție la urcare și coborâre, jocul cu vitezele, ieșirea de pe traseul bătătorit ... bicicleta MTB este ideală pentru deplasări sportive!Echipată cu pneuri adaptate, dințate în lateral, pentru a evita deraparea, eventual cu o furcă cu suspensie pentru a absorbi șocurile, aceasta este mai ales adaptată conformației copiilor.

Ce bicicletă să alegi pentru un copil de 3 ani?

Ce bicicletă să alegi pentru un copil de 3 ani?

Două alegeri sunt posibile pentru un copil de 3 ani: fie bicicleta fără pedale dacă cel mic nu a dobândit încă echilibrul (sau dacă nu a folosit încă o bicicletă fără pedale). Aceasta este considerată a fi prima bicicletă, ideală pentru a învăța echilibrul pe două roți și de a trece la o "bicicletă adevărată" (bicicletă cu pedale).

În schimb, dacă cel mic a utilizat deja o bicicletă fără pedale sau stăpânește echilibrul pe două roți, poate fi gata să învețe să meargă pe o bicicletă de 14 inch (cu sau fără roți ajutătoare, în funcție de nivel).

Cum să alegi mărimea bicicletei pentru copii?

Dar dacă cel mic este la limita între două mărimi?

Dacă este vorba despre 2-3 cm max., alege mărimea mai mare. Nu uita că o bicicletă prea mare nu îl va ajuta pe copil în etapa de învățare și nu va fi sigură pentru el.

Desigur, trebuie să iei în calcul și nivelul copilului: dacă el se simte stăpân pe mersul pe bicicletă, cu siguranță îi va fi mai ușor să se adapteze unei biciclete mai mari. Dar doar puțin mai mare!

Copilul a crescut și bicicleta i-a rămas mică?

Vino în magazinele Decathlon și vinde-o prin serviciul Trocathlon.

Câteva recomandări pentru a regla corect bicicleta

~Adaptează înălțimea șeii bicicletei. Aceasta nu trebuie să fie nici prea înaltă, pentru a nu îl împiedica pe copil să poziționeze picioarele pe sol și să producă disconfort în timpul pedalării,dar nici prea joasă, pentru ca genunchii să nu atingă ghidonul.

De asemenea, îți recomandăm să efectuezireglajul din 5 mm în 5 mm pentru a găsi înălțimea ideală. Ai grijă să nu depășești reperul minim de inserție a tubului șeii. Acesta nu trebuie să fie niciodată vizibil, din motive de siguranță (precum și reperul minim de inserție a ghidonului).

~Reglează în mod egal înălțimea și înclinarea ghidonului, pentru a menține o postură confortabilă.~Din momentul în care acesta este prea mic, bicicleta copilului trebuie înlocuită cu una mai mare.

Ce se întâmplă dacă mărimea cadrului bicicletei nu este bună?

Înțelegem această tentație de a cumpăra o bicicletă mai mare pentru copil, cu gândul că o să crească rapid și va trebui să îi cumperi alta, dar atenție, nu este deloc o idee bună !

De ce ?

Nepotrivită, mărimea bicicletei copilului poate provoca, în cazul cel mai bun, disconfort și oboseală. Ergonomia bicicletelor este prevăzută pentru fiecare vârstă și pentru fiecare conformație, motiv pentru care este important să respectați înălțimea copilului...

Așadar, renunță la ideea de a alege o bicicletă foarte mare pentru el. 

 

În realitate, în afară de riscul de a îl descuraja pe copil în ceea ce privește învățarea, o bicicletă greșit aleasă poate afecta și siguranța copilului.

Copilul trebuie să fie capabil să prindă rapid și ușor manetele de frână, precum și să poziționeze ambele picioare pe sol în caz de oprire bruscă.~O bicicletă prea mare sau o șa prea înaltă poate produce, de asemenea, dureri în spatele genunchilor. "Pedalând cu picioarele prea întinse, pot să apară dureri la nivelul genunchilor" adaugă Pauline, șef de produs biciclete copii Decathlon.

De asemenea, fiind poziționat mai departe de manetele de frână, timpul de reacție al copilului, în caz de obstacole în drumul său, poate crește. Și acesta nu este deloc un lucru sigur.

"În schimb, pe o bicicletă prea mică,copilul îndoaie prea mult picioarele, obosește mai rapid și riscă să aibă dureri, de data aceasta, în partea din față a genunchilor" , continuă Pauline.

O șa foarte joasă poate provoca același tip de durere în fața genunchilor.

Pe scurt, o bicicletă cu o mărime nepotrivită poate influența negativ bucuria copilului de a merge pe bicicletă, sănătatea și siguranța lui.

cum se reglează casca copilului

Pentru orice vârstă ... iată câteva recomandări pentru siguranță

Dacă mărimea bicicletei alese îi asigură confort copilului în timpul deplasărilor, nu uita de regulile principale de siguranță, începând cu purtarea unei căști.

~Casca este recomandată pentru toți cicliștii, începând de la cei mai mici aflați în scaunul pentru copii și până la adulți. Aceasta îi protejează pe cei mici în timpul etapelor de învățare a echilibrului, dar și pe cei mari, iubitori ai ciclismului.

~Alegeți o cască potrivită circumferinței capului și activității copilului în timpul achiziționării bicicletei.

Pe scurt: mărimea bicicletei se alege în funcție de înălțime, vârstă și evoluția copilului

Vârstă și înălțime, da ? Astfel, alegerea bicicletei va fi una ușoară. Dar rolul tău de părinte model nu se oprește aici.Rămâi vigilent și controlează consecvent evoluția copilului pe bicicletă.

Mai ai întrebări? Îți lipsește o informație? Spune-ne și îți răspundem!

noile biciclete fără pedale Copii 2 - 4 ani - btwin

Descoperă noile noastre modele de biciclete fără pedale

Noile modele de biciclete fără pedale BTWIN au fost concepute de către o echipă de experți. Descoperă-le!