VOLEI

Cum să alegi încălțămintea de volei

DE CE E IMPORTANT SĂ PORȚI ÎNCĂLȚĂMINTE DE VOLEI
GREȘEALA FRECVENTĂ LA ACHIZIȚIONAREA UNEI PERECHI DE ÎNCĂLȚĂMINTE

Atunci când practicăm un sport așa dinamic ca voleiul, este foarte important să purtăm o pereche de încălțăminte adaptată, pentru a maximiza performanțele și confortul. Încălțămintea de volei trebuie adaptată în funcție de frecvența antrenamentelor și conformație.

VOLEI

De ce e important să porți încălțăminte de volei

Voleiul este un sport dinamic în care tot corpul este solicitat. Prin urmare, este necesar ca jucătorii să poarte încălțăminte confortabilă, nici prea strânsă, nici prea largă. Încălțămintea cu o mărime adecvată piciorului tău te va proteja împotriva entorselor și a durerilor articulare, în special în ceea ce privește degetele de la picioare. Dacă joci volei cel puțin o dată pe săptămână, achiziționarea unei perechi de încălțăminte specială este necesară. Încălțămintea de volei dispune de o talpă deosebit de rezistentă. Are o formă anatomică și amortizează șocurile, asigurând confortul necesar picioarelor tale.

Compoziția unei perechi ideale de încălțăminte 

Încălțămintea de volei trebuie să îndeplinească 4 criterii esențiale:

– să aibă o bază stabilă, pentru a facilita mișcarea rapidă ;

-o bună amortizare, pentru evitarea leziunilor musculare și articulare în timpul săriturilor;

– să fie compusă dintr-un material ce lasă piciorul să respire, evitând disconfortul de umiditate cauzat de transpirație, dar, de asemenea, diminuând riscurile de dezvoltare a ciupercilor între degetele de la picioare;

-o structură de menținere a piciorului și a gleznei, pentru a limita riscurile de rănire.

Talpa intermediară, situată în interior, este, în general, din EVA și gel de silicon, material conceput special pentru absorbția șocurilor. În ceea ce privește talpa exterioară, este din poliuretan sau poliuretan termoplastic, pentru a conferi aderență pe orice tip de suprafață. Aceasta are la bază un punct de sprijin. Acest semicerc, situat în zona tălpii, permite efectuarea mai multor rotații în timpul meciului.

Gripul exterior, prezent pe talpă, va permite o mai mare aderență pe teren, limitând căzăturile. Încălțămintea de volei trebuie să aibă șireturi și nu un alt stil de închidere, pentru o stabilitate perfectă a piciorului.

Pentru un confort maxim, încălțămintea de volei are o bulă de aer inserată pe talpă, ce va permite reducerea șocurilor.

VOLEI
VOLEI

Alege încălțămintea conform greutății și conformației tale

Greutatea ta este un element important de luat în considerare atunci când îți cumperi încălțămintea de volei. Dacă greutatea depășește 70 de kg, pentru femei, și 85 de kg, pentru bărbați, este de preferat să se aleagă un model de încălțăminte cu un nivel bun de amortizare și o susținere bună a gleznei, pentru a evita riscurile de entorsă. Dacă ești predispus la acest tip de problemă, o încălțăminte de volei garantează o susținere excelentă a gleznei.

În cazul durerilor de spate, frecvente în primele sesiuni de antrenamente, sau într-o perioadă activă, orientează-te către o pereche de încălțăminte cu o amortizare bună, pentru a limita vibrațiile la nivelul coloanei vertebrale și a mușchilor spatelui în timpul mișcărilor și al salturilor.

VOLEI

Greșeala frecventă la achiziționarea unei perechi de încălțăminte

Dacă te gândești să îți achiziționezi o simplă pereche de teniși pentru a juca volei, nu este deloc recomandat. Indiferent de calitatea ei, aceasta nu asigură susținere, stabilitate și amortizare a șocurilor, așa cum se întâmplă în cazul încălțămintei pentru volei. Atunci când îți achiziționezi perechea de încălțăminte pentru volei, este recomandat să îți cumperi și un maiou pentru volei și genunchiere, pentru a juca în siguranță și a beneficia de confort. Maioul de volei, rezistent și potrivit pentru mișcări rapide, va fi confortabil în timpul antrenamentelor, în timp ce genunchierele îți vor proteja în mod eficient genunchii, în timpul căderilor.
Atunci când practicăm un sport așa dinamic ca voleiul, este foarte important să purtăm o pereche de încălțăminte adaptată, pentru a maximiza performanța și confortul. DECATHLON, ghidul tău pentru cumpărarea încălțăminte de volei este adaptată conform frecvenței antrenamentelor și siluetei tale.