Practici tenis la nivel începător, mediu sau avansat? Ai nevoie de confort, amortizare sau de amândouă? Ești curios cum să îți alegi încălțămintea de tenis? Iată aici toate răspunsurile la întrebările tale!Alegerea încălțămintei se face în funcție de mai mulți factori: nivelul de practică, tipul terenului, dar în aceeași măsură și de tehnicitatea produselor.

NIVELUL DE PRACTICĂ

Artengo îți propune trei tipuri de încălțăminte, în funcție de nivelul de practică.

NIVEL OCAZIONALDacă practici tenis fără deplasări intensive, în partide cu durată și intensitate redusă, alege o încălțăminte confortabilă și respirantă, precum cele din gama 100.

NIVEL CONSECVENTPentru deplasări de intensitate medie, ai nevoie de încălțăminte cu amortizare mai bună, care să îți protejeze si articulațiile. Gama de încălțăminte de tenis 500 îți oferă toate acestea.

NIVEL INTENSIVConcepută pentru deplasările intensive, gama 900 îți oferă o încălțăminte foarte rezistentă, cu amortizare performantă și o susținere excelentă.

ÎN FUNCȚIE DE TIPUL DE TEREN

Alegerea încălțămintei se face, în aceeași măsură, și în funcție de tipul de teren pe care practici. Diferența principală va consta în talpă.

  • Alege o pereche cu o aderență bună, dacă joci pe un teren cu zgură – pentru nivel consecvent avansat, încearcă gama noastră special creată pentru jocul pe zgură.
  • Pentru terenurile dure, alege o pereche ce dispune de rezistență mare.
  • Dacă ești începător, nu ezita să alegi o pereche pentru ‘’toate suprafețele’’, care îți va permite să descoperi acest sport.

CONFORTUL

Confortul este un atu indispensabil pentru jucătorii de tenis. Acesta este asigurat de forma pe care o are încălțămintea. Branțul, dar și amortizarea de la nivelul acestuia, au un rol important în confortul pe care îl oferă încălțămintea.

AMORTIZAREA

Amortizarea este esențială pentru toți jucătorii de tenis, indiferent de nivelul lor de joc. Tenisul este un sport solicitant, care poate deveni destul de rapid dureros pentru articulațiile tale. De aceea, fii atent ca atunci când achiziționezi o pereche de încălțăminte de tenis ca aceasta să dispună de o amortizare bună, pentru a preveni eventualele leziuni.

CUM SĂ ALEGI ÎNCĂLȚĂMINTEA DE TENIS PENTRU ADULȚI

Vezi toată gama

Total
28
Shares

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 voturi, medie: 4,83 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020