CUM SĂ ALEGI ÎNCĂLȚĂMINTEA DE MODERN JAZZ

Cum să alegi încălțămintea de modern jazz

TALPA, MATERIALUL, ADERENȚĂ, AMORTIZARE

În modern jazz, alegerea încălțămintei se face în principial în funcție de nivelul tău de dans. Este important să ții cont de diferitele tipuri de tălpi, dar și de alte criterii de confort precum: respirabilitate, aderență și amortizare. Este important să ții cont de diferitele tipuri de tălpi.

CUM SĂ ALEGI ÎNCĂLȚĂMINTEA DE MODERN JAZZ

Talpa, materialul, aderență, amortizare

Talpa încălțămintei de modern jazz trebuie să permită mișcarea naturală a piciorului. Există două tipuri de tălpi: tălpi întregi și tălpi duble.
Talpa întreagă este recomandată începătoarelor, pentru că asigură stabilitate mai bună în perioada de învățare. Talpa dublă este adaptată pentru nivel avansat, fiind mai flexibilă la nivelul  bolții plantare. Astfel, te bucuri de mai multă libertate de mișcare. Acest tip de încălțăminte permite și întinderea la maximum a vârfurilor picioarelor. Pielea și pânza sunt materiale care oferă respirabilitate mai mare decât materialele sintetice. Alegând aceste materiale, vei putea exersa fără senzația dezagreabilă de umiditate! Pentru mai mult confort în timpul practicării, majoritatea încălțămintei dispune de talpă exterioară din piele întoarsă, care oferă mai multă aderență la sol. Este cea mai potrivită pentru a exersa fără riscul de a aluneca. Pentru a limita șocurile și impacturile la sol în timpul dansului, alege încălțăminte cu toc mic. Nivelul de confort rămâne la alegerea ta: dacă dorești să simți mai bine mișcările la sol, atunci nu vei avea nevoie de toc; dacă dorești să ai amortizare bună în timpul dansului, atunci optează pentru un model cu toc.