CUM SĂ ALEGI ÎMBRĂCĂMINTEA DE SCHI PENTRU COPII

Pentru a profita din plin de zilele la schi, copiii trebuie să fie îmbrăcați corespunzător, să fie protejați de frig și să se poată mișca în voie. Pentru aceasta, citiți sfaturile noastre din ghidul de mai jos.

1. Regula celor 3 straturi

Când se joacă, copiii uită adesea să spună că le este frig. Pentru a îi proteja de frig și pentru a le permite să se miște în libertate, nu este necesare să îi îmbrăcați cu foarte multe straturi de haine. Trei sunt suficiente, dacă respectați regula celor trei straturi.

 • Primul strat

 

O bluză de corp tehnică, un prim strat mulat pe corp, care să asigure căldură și confort, evacuând totodată transpirația degajată de corp în timpul efortului. Întrucât micuții sunt mereu în mișcare, trebuie să fim atenți la respirabilitatea hainelor pentru a împiedica ca ei să transpire și să înceapă să resimtă senzația de frig.

Descoperă CATEGORIA DE LENJERIE DE CORP PENTRU SCHI COPII

 

 

 

 • Al doilea strat

 

Un pulover sau un polar, cu  rol de izolare. Acesta menține aerul cald la interior și creează o barieră termică pentru a îi proteja de frig.

Descoperă CATEGORIA DE BLUZE DE SCHI PENTRU COPII

 

 

 

 • Al treilea strat

O jachetă tehnică, care să ofere protecție împotriva intemperiilor.

Protejați extremitățile

În plus față de aceste 3 straturi, este important să menții extremitățile la căldură. Picioarele, mâinile și capul sunt cele mai expuse la frig.

Descoperă CATEGORIA DE JACHETE DE SCHI PENTRU COPII

 

 

how to dress your children well skiing wedze tips

 • Capul

Corpul încălzește mereu corpul pentru a proteja creierul, așadar este foarte important să acoperiți capul copiilor pentru a împiedica risipirea căldurii.

how to dress your children well skiing wedze tips

 • Mâinile și picioarele

În condiții de frig, corpul trimite mai puțin sânge înspre picioare și mâini pentru a se putea concentra pe protejarea organelor vitale. Așadar, se recomandă purtarea de mănuși: mănuși cu un deget, foarte călduroase pentru cei mici sau mai tehnice pentru a fi pe placul celor mai mari. Puteți adăuga încă o pereche de mănuși mai subțiri, pentru un plus de confort termic.

Pentru a le proteja picioarele, este recomandat să se poarte șosete special concepute pentru schi. Este important ca acestea să fie respirante pentru a împiedica reținerea umezelii. Dacă sunt prea mari, acestea favorizează intrarea aerului, iar dacă sunt prea mici, oferă o senzație de disconfort și blochează circulația.

2. Îmbrăcați în haine respirante

Pentru a fi protejați de frig, este important ca ei să poarte haine care permit evacuarea transpirației. În caz contrar, umiditatea se acumulează și frigul se face resimțit.

Un articol vestimentar poate să fie respirant grație a două lucruri:

 • Material tehnic respirant

Articolele de îmbrăcăminte pentru schi sunt toate concepute din materiale tehnice, care au diverse funcții: protecție, respirabilitate, impermeabilitatea la aer, la apă. Pentru o bună evacuare a transpirației, alegeți un articol vestimentar adecvat și respectați regula celor trei straturi. Această suprapunere de straturi asigură o bună respirabilitate. Ingenios, nu-i așa ?

Nu știți cum să identificați îmbrăcămintea de schi respirantă ?

Este simplu. Respirabilitatea este indicată pe etichete. Și dacă vi se pare că este foarte neplăcut să citiți etichete și să le comparați, nu ezitați să cereți sfatul asistenților de vânzare, din magazinele Decathlon. Ei vor ști să vă răspundă întrebări și să vă ghideze spre luarea unei decizii.

 • Zonele de ventilare

Al treilea strat, conceput să ofere protecție împotriva intemperiilor, este impermeabil și prevăzut cu zone de ventilare, pentru evitarea efectului de saună. Jachetele au zone de aerisire sub brațe, pantalonii sunt prevăzuți cu acestea între picioare. Chiar și căștile sau măștile pentru schi sunt prevăzute cu zone de ventilare. Totul constă în a ști să le utilizezi: deschise în timpul efortului, închise de-a lungul momentelor mai statice sau în caz de vânt puternic, furtună de zăpadă.

3. Protejați de factorii exteriori

 • Îmbrăcăminte impermeabilă

how to dress your children well skiing wedze tips

Micii schiori nu se tem să iasă la schi indiferent de condițiile meteo si chiar să se arunce în zăpadă din când în când…Deci, este foarte important ca jacheta de schi și pantalonul să fie impermeabile, pentru a fi protejați de intemperii și vânt.

 •  Îmbrăcăminte care împiedică pătrunderea zăpeziihow to dress your children well skiing wedze tips

Și întrucât aceștia sunt în mișcare tot timpul, zăpada poate intra foarte ușor în haine.Este, deci, recomandată purtarea de articole vestimentare care să fie prevăzute cu un sistem anti-intruziune. În cazul pantalonilor, o salopetă le poate proteja spatele, iar niște protecții în partea de jos,  pentru a împiedica zăpada să intre. În ceea ce privește jacheta, puteți să vă asigurați că aceasta este prevăzută cu un guler care se poate ridica, că manșetele sunt strânse și că aceasta este prevăzută cu o protecție spate, anti-zăpadă.

4. Confortabile și practice

 • Îmbrăcămintea ,,crește’’ odată cu copilul dumneavoastră

Unii pantaloni sunt echipați cu un sistem de reglare pentru a le ajusta lungimea. Nici vorbă de pantaloni prea lungi când sunt scoși clăparii. Acest sistem de ajustare se întâlnește și în cazul unor jachete care se reglează la nivelul manșetelor și glugii.

 • Buzunare și accesorii indispensabile

Jachetele de la Wed’ze sunt prevăzute cu un buzunar pentru pentru abonamentul la schi. Între jachetă și pantalon puteți găsi un buzunar mic pentru batonul de cereale, balsamul de buze sau șervețele. Unele jachete sunt prevăzute cu un șervețel pentru ștergerea măștii, atașat unui buzunar interior.

5. Dar pentru cei mici ?

Să schiezi și să te amuzi…nu sunt nicidecum două activități destinate doar celor mari…Copiii pot învăța să schieze imediat după ce dobândesc un echilibru bun și învață să meargă…asta ca să nu mai vorbim de bucuria de a se da cu sania. Așadar, ne-am gândit și la părinții care au copii mici, dar cu potențial de sportivi:

 • Pentru accesorii

how to dress your children well skiing wedze tips

Mănuși care sunt foarte ușor de pus pe mânuțe, pantaloni cu sistem de prindere cu arici, ușor ajustabili desupra clăparilor, căciuli care se leagă sub bărbie sau cu urechi supradimensionate pentru a proteja urechile celor mici.

 • Pentru îmbrăcăminte

how to dress your children well skiing wedze tips

Combinezoane de schi prevăzute cu un fermoar de-a lungul acestuia și care se îmbracă asemenea unui palton, echipament jachetă+pantaloni, care se transformă într-un combinezon grație fermoarului ce unește vesta de pantalon, în partea din spate.  Foarte practice în timpul pauzelor de ciocolată caldă și nu numai!

 

Descoperă CATEGORIA DE ÎMBRĂCĂMINTE SCHI PENTRU COPII

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (33 voturi, medie: 4,79 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020