CUM SĂ ALEGI GHETELE DE FOTBAL?

Cum să alegi ghetele de fotbal?

SUPRAFAȚA DE JOC MATERIALUL DIN CARE SUNT REALIZATE GHETELE

Atunci când jucați fotbal, este esențial să fiți echipat cu o pereche bună de incaltaminte adaptată la suprafața de joc pe care practicați. KIPSTA vă oferă o gamă completă de incaltaminte care răspunde nevoilor specifice fiecărui tip de teren. Ce tip de ghete trebuie să alegeți pentru care suprafață de joc? Alegerea unor ghete de fotbal se bazează pe două criterii : primul este suprafața de joc pe care veți juca și astfel alegerea  corectă a tălpii, iar a doua componentă se referă la materialul din care este realizata incaltamintea, pentru ca avantajele oferite in timpul jocului difera mult intre cele 3 tipuri de material ( piele, sintetic sau o combinatie intre cele 2 amintite anterior ). Descoperiți sfaturile noastre de mai jos și apoi alegeți-vă perechea potrivita!

CUM SĂ ALEGI GHETELE DE FOTBAL?

 Suprafața de joc

TEREN USCAT
Pentru a garanta o bună aderență pe teren uscat (iarbă naturală sau sintetică), alegeți tălpile FG (Firm Ground) cu crampoane turnate.

TEREN UMED
Pe iarba naturală umedă, optați pentru tălpi SG (Soft Ground) cu crampoane din aluminiu care vor fi mai bine adaptate.

TEREN DUR SAU SINTETIC
Pentru a asigura o bună susținere pe terenul dur sau sintetic, alegeți tălpile HG (Hard Ground) dotate cu multi-crampoane foarte scurte din cauciuc.

CUM SĂ ALEGI GHETELE DE FOTBAL?

 Materialul din care sunt realizate ghetele

Odată ce tipul de talpă a fost identificat, sunt disponibile diferite materiale pentru partea superioara a încălțămintei . Fiecare dintre ele vă va aduce avantaje distincte pe teren, descoperiți-le mai jos :

COMPONENTE SINTETICE

Dacă sunteți în căutarea unui pantof rezistent si usor de intretinut, optați pentru un model din material sintetic.


COMPONENTE CU MICROFIBRE

Dacă sunteți în căutarea unui pantof ușor și durabil, pentru o mai bună activitate pe teren, optați pentru un model din microfibră.

COMPONENTE DIN PIELE

Dacă sunteți în căutarea unui pantof moale și confortabil, alegeți un model de piele pentru atingerea excelentă a mingii.Tineti cont insa, ca pentru ghetele din piele este necesara o atentie speciala in ceea ce priveste intretinerea in conditii optime.Intrucat materialul este mai sensibil, acestea trebuie spalate si date cu crema dupa fiecare utilizare.

CUM SĂ ALEGI GHETELE DE FOTBAL?

Partenerul nostru sportiv,
ciprian stoica, îți recomandă:

Cum să îți alegi ghetele de fotbal, un video în care vei învăța care sunt criteriile la care trebuie să te gândești înainte de a achiționa produsul preferat: