CUM SĂ ALEGI GHETELE DE ECHITAȚIE

Cum să alegi ghetele de echitație

Pentru utilizare manej sau arenă Pentru utilizare pe teren Pentru nivel începător

Dacă practici la nivel intensiv, ghetele trebuie să fie din piele. Alege o piele puțin mai groasă, pentru rezistență.

Mediul de practică este un criteriu foarte important în alegerea ghetelor de echitație
MEDIUL DE PRACTICĂ,NIVELUL DE PRACTICĂ,ADAPTARE LA CONFORMAȚIE,ÎNCĂLȚARE UȘOARĂ
Mediul de practică este un criteriu foarte important în alegerea ghetelor de echitație. Modelele pe care trebuie să le alegi diferă, dacă practici în centru de echitație, sau la exterior.

Pentru utilizare manej sau arenă

Dacă practici echitație manej sau arenă, optează pentru ghete „de manej”. Subțiri și elegante, se pot găsi fabricate din diferite materiale, pentru toate nivelurile.

CUM SĂ ALEGI GHETELE DE ECHITAȚIE

Pentru utilizare pe teren

Pentru a practica pe teren, optează pentru ghete „outdoor”. Mai solide și cu tălpi texturate, acestea sunt ideale pentru drumeție ecvestră sau pentru utilizare pe terenuri umede.,Poți alege perechea de ghete de echitație, în funcție de nivelul tău de practică. Vei avea nevoie de ghete mai mult sau mai puțin rezistente și confortabile.

CUM SĂ ALEGI GHETELE DE ECHITAȚIE

Pentru nivel începător

Ghetele sintetice sunt ideale pentru practică manej sau arenă. Complet impermeabile, ele asigură protecție optimă, pe vreme ploioasă. Foarte bune sunt și ghetele din piele întoarsă. Mai rezistente, dar și mai respirante, acestea se pot purta pe tot parcursul antrenamentului de echitație, dar și pentru a petrece timp în spațiul ecvestru. Pentru a practica pe teren, optează pentru tălpi texturate.

CUM SĂ ALEGI GHETELE DE ECHITAȚIE

Pentru nivel intermediar

Dacă practici echitația cel puțin 1 dată pe săptămână, devine indispensabil să investești în ghete din piele, pentru a avea un anumit confort, dar și pentru rezistență optimă, în timp, a ghetelor. Talpa din piele asigură respirabilitate și este mai potrivită pentru o utilizare la nivel consecvent. Anumite modele dispun de spumă la nivelul tălpii sau gleznei.

CUM SĂ ALEGI GHETELE DE ECHITAȚIE

Pentru nivel avansat

Dacă practici echitația la nivel intensiv, ghetele trebuie să fie din piele. Alege o piele puțin mai groasă, pentru rezistență, dar și cu părți din spumă, pentru a evita crearea unor zone de presiune dezagreabile, la nivelul picioarelor. Pentru mai multă soliditate, alege modele cu talpa cusută, care rezistă mai mult în timp decât tălpile lipite.,Dacă îți dorești un model de ghete bine adaptate gleznei tale, nu ezita să optezi pentru modele cu șireturi, care îți asigură ajustare optimă.
Ghetele de echitație cu șireturi, la fel ca modelele cu față înaltă, asigură susținerea gleznei.,Toate modelele de ghete sunt concepute pentru a se încălța și descălța cu ușurință.
Pot dispune de elastice laterale, adaptate pentru practică de nivel ocazional, până la consecvent.
Există și modele cu șireturi, care dispun adesea de fermoar – ca să nu mai fie nevoie să desfaci șireturile la fiecare purtare. Aceste sisteme de strângere necesită un minim de întreținere, pentru a li se asigura rezistența în timp. Este important să le perii bine, pentru a se evita acumularea de praf sau nisip – elemente care pot provoca uzură sau rupere prematură.