Știi deja că încălțămintea potrivită este cheia pentru o drumeție reușită. Iarna, cu atât mai mult. De aceea, îți împărtășim câteva sfaturi pentru o drumeție reușită, indiferent de vreme. Talpa antiderapantă și susținerea, la care se adaugă izolarea termică și impermeabilitatea, reprezintă criteriile esențiale pentru alegerea echipamentului potrivit.

 

TALPA ANTIDERAPANTĂ
Așteptările diferă în funcție de sezon. Iarna, zăpada și poleiul cresc riscul de a aluneca. De aceea, este foarte important ca încălțămintea să aibă pe talpă striații proeminente.
Materialul acestei tălpi, precum și striațiile de pe suprafața ei au fost îmbunătățite pentru un maximum de aderență și confort, indiferent de tipul de teren pe care te deplasezi. Acest tip de talpă este mult mai eficient decât un model clasic, mai ales pe zăpadă.

În timpul unei drumeții de iarnă, extremitățile corpului nu trebuie să resimtă frigul. Picioarele se răcesc foarte repede, mersul devenind astfel dificil. De aceea, recomandarea noastră este să alegi încălțăminte călduroasă, concepută special pentru vreme rece sau drumeții pe zăpadă. Căptușeala cu izolare termică este mult mai eficientă decat cea a bocancilor de trei sezoane.
Informațiile despre temperaturile limită de utilizare a încălțămintei sunt cruciale. Acești indicatori sunt stabiliți în urma testelor ce măsoară temperatura resimțită în laborator, dar și pe teren, şi pot fi regăsiți în fișa tehnică a fiecărui produs prezentat pe site.

 

IMPERMEABILITATEA
Pentru a menține pielea uscată, încălțămintea trebuie să fie impermeabilă. Pentru a verifica această caracteristică, încălțămintea este scufundată în apă și supusă unui test sub presiune cu aer,  pentru a vedea dacă apar bule la suprafața apei. Apoi, încălțămintea este scufundată doar pe jumătate în apă, iar un picior mecanic simulează mersul. Astfel, ne asigurăm că interiorul încălțămintei rămâne uscat, chiar și în mișcare.

 

REGULA CELOR 3 STRATURI
Încălțămintea este eficientă în totalitate dacă este însoțită și de îmbrăcămintea potrivită. Aplică regula celor 3 straturi, pentru a te bucura de căldură și respirabilitate în același timp.
Primul strat, în contact direct cu pielea, trebuie să fie respirant și călduros. Al doilea strat trebuie să fie un polar sau o jachetă călduroasă cu umplutură de pene şi fulgi. Al treilea strat – o jachetă de protecție împotriva ploii (impermeabilă sau hidrofobă, in funcţie de vremea de pe traseul tău) și a vântului.

Nu-i așa că acum e mult mai simplu să îți alegi echipamentul potrivit pentru o drumeție reuşită pe zăpadă?

 

Știi deja că încălțămintea potrivită este cheia pentru o drumeție reușită. Iarna, cu atât mai mult.De aceea, îți împărtășim câteva sfaturi pentru o drumeție reușită, indiferent de vreme. Talpa antideparapantă și susținerea, la care se adaugă izolarea termică și impermeabilitatea, reprezintă criteriile esențiale pentru alegerea echipamentului potrivit.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020