CUM SĂ ALEGI ECHIPAMENTUL DE PESCUIT LA CRAP, NIVEL ÎNCEPĂTOR

Dacă ești începător, nu este uşor să găsești echipamentul pentru pescuit la crap. Descoperă în sfaturile noastre care sunt produsele necesare pentru o sesiune extraordinară de pescuit.

LANSETA :

Lanseta este un element esențial în pescuitul la crap, deoarece vu ajutorul lui poți să lansezi și să capturezi rapid peștele.

DOUĂ LUCRURI PERMIT DIFERENȚIEREA LANSETELOR:

Lungimea: cu cât lanseta este mai lungă, cu atât vei putea lansa mai departe.

Acțiunea: lansetele, mai mult sau mai puțin rigide, au diferite acţiuni. Acțiunea unei lansete este curba pe care o formează atunci când este sub compresie (atunci când lansezi, de exemplu).

Există mai multe tipuri de acțiuni ale lansetei: mai flexibile sau mai rigide (parabolică, semi-parabolică, progresivă, de vârf).

Pentru a debuta în pescuitul la crap, o lansetă semi-parabolică de 3,60 m va fi perfectă, deoarece este polivalentă. Flexibilitatea și lungimea sa permit lansări ușoare, datorită acțiunii semi-parabolice.

Descoperă oferta noastră de lansete

MULINETA  :

În alegerea lansetei pentru pescuitul la crap, trebuie să iei în calcul doi factori:

-Mărimea mulinetei. Pentru pescuitul la crap, mulineta trebuie să conțină minim 250 m fir.  Lansările pot depăși 100 m,  iar bobina reduce frecarea firului în timpul lansării, pentru lansări la distanță.

-Sensibilitatea frânei. Pentru a evita ruperea firului, trebuie reglată frâna mulinetei. O frână cu o putere de 4kg va fi suficientă pentru a captura majoritatea peştilor. Pentru a regla corespunzător frâna în timpul capturării, trebuie să strângi frâna cât mai bine, pentru ca peștele să nu poată să tragă prea mult de fir. Atenție, totuși, nu o strânge la maximum,  pentru a evita ruperea firului.

Descoperă oferta noastră de mulinete

 

FIRUL :

Există două mari categorii pentru pescuitul la crap:

FIRUL DE NAILON

Există mai multe culori pentru firul de nailon. Cele mai preferate de pescari sunt firul transparent (Cristal) sau firul camuflaj ( Camo). Nailonul este un fir elastic cu o rezistență mare la rupere. Elasticitatea sa permite atenuarea loviturilor peștelui. Un fir polivalent 35/100 îți permite să pescuiești majoritatea peștilor.

Descoperă oferta noastră de fire

FIRUL TEXTIL

Este un fir mai rezistent, cu diametrul egal cu cel al firului monofilament, însă nu la fel de elastic. Oferă siguranță mai mare în timpul acțiunii de pescuit, însă, nu este recomandat pentru debutanți !

 

MONTURA:

Montura este partea prezentă la capătul firului, cea pe care peştele o vede  şi pe care momeala va fi agăţată.

Există diferite tipuri de monturi, cea mai polivalentă este montura clasică: un plumb pe linie, urmat de un forfac , un fir textil şi un cârlig. Un plumb polivalent între 60 şi 80 g este suficient pentru a pescui în majoritatea apelor. În râuri, trebuie să creşti greutatea, pentru a face faţă curenţilor. Mărimea unui cârlig polivalent este nr.4. El este potrivit pentru majoritatea tipurilor de momeală şi de crapi.

Descoperă oferta noastră de monturi

Pescuitul la crap necesită suport pentru lansetă. Există numeroase soluţii:

PICHETUL

 

PICHET + BUZZER BARS

 

RODPOD

Pentru început, un pichet va fi suficient. Avantajul Rodpodului este că te ajută să așezi lansetele, una lângă cealaltă, pentru a interveni rapid. Odată lanseta așezată, strânge bine linia și slăbește frâna, până ce firul începe să iasă din bobină.

Mult succes!
Nu este uşor să găsești echipamentul pentru pescuit la crap dacă ești începător. Descoperă în sfaturile noastre care sunt elementele necesare pentru o sesiune extraordinară.

Descoperă oferta noastră de produse pentru pescuit la crap

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (31 voturi, medie: 4,39 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020