Trebuie să acorzi o atenție specială alegerii echipamentului de baschet. Astfel, vârsta, modalitățiile de antrenament, gusturile îți pot influența alegerile.

Pentru a te ajuta, DECATHLON îți propune câteva sfaturi.

O ținută ideală de baschet asigură, înainte de toate, libertate de mișcare. Este necesar să alegi modelele adaptate formei corpului și mărimii tale. Îți recomandăm să optezi pentru un material ce păstrează pielea uscată și îți oferă o senzație plăcută în timpul antrenamentelor. În plus, asigură-te că porți haine de baschet adaptate condițiilor de practică.

Gândește-te să îți adaptezi preferințele în funcție de anotimp, în funcție de locul unde se desfășoară antrenamentele: în aer liber sau în sala de sport etc.

Echipamentul clasic al unui baschetbalist este compus în partea de sus dintr-un maiou simplu, larg. În partea de jos, echipamentul este compus din pantaloni scurți de baschet. Aceștia sunt suficient de lungi pentru a te ajuta în salturi și mișcări rapide, fără a se ridica, și suficient  de scurți pentru a nu-ți împiedica mișcările. Este important să acorzi o atenție sporită accesorilor tale, pentru ca acestea să nu se degradeze. Spală-le după fiecare utilizare și așteaptă pânâ când acestea vor fi perfect uscate pentru a le reîmbrăca. Unele modele sunt concepute special pentru a asigura spălare și uscare rapidă , ideale pentru utilizatori de nivel consecvent.

CUM SĂ ALEGI ÎNCĂLȚĂMINTEA DE BASCHET 

Încălțămintea de baschet trebuie să îți asigure stabilitate, confort și ușurință de mișcare. Astfel, alegerea ta va fi orientată în funcție de intensitatea nivelului de practică.

Pentru începători, se recomandă alegerea modelelor ce asigură stabilitate și amortizare optimă. Jucătorii de nivel ocazional vor lua în considerare nivelul de confort oferit, dar și respirabilitatea. Poziția de joc te va orienta. Pivoții trebuie să se asigure că au o pereche de încălțăminte ce garantează stabilitate și amortizare. Pentru celelalte poziții, în special, extremele și liderii,  se recomandă alegerea de încălțăminte care să ofere stabilitate maximă. Puteți adăuga un plus de  confort, achiziționând şosete de sport.
Echipamentului de baschet trebuie să îi acorzi o atenție specială. Astfel, vârsta, modalitățiile de antrenament, gusturile pot avea fiecare importanța lor. DECATHLON își aduce câteva sfaturi.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (12 voturi, medie: 4,42 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020