CUM SĂ ALEGI COSTUMUL PENTRU AQUAGYM

Cum să alegi costumul pentru aquagym

MODUL DE PRACTICĂ TIPUL DE MODEL

Aquagym, Aquabike, Aquafitness, Aquajogging sunt sporturi din ce în ce mai practicate, sporturi care combină plăcerea unei activități în apă cu beneficiile unei activități sportive. În apă, riscul de a te răni este mai redus, dar trebuie să îți protejezi bustul pentru a limita șocurile provocate de exercițiile verticale.
Alegerea costumului de aquagym se face în funcție de mai multe criterii:

CUM SĂ ALEGI COSTUMUL PENTRU AQUAGYM

CUM SĂ ALEGI COSTUMUL PENTRU AQUAGYM

 Modul de practică

AQUAGYM LENT - exercițiile sunt axate pe tonifiere musculară ușoară, cu întinderi și puțin antrenament cardio: aquayoga, aquagym stretching etc.
Pentru aquagym lent, alege:
-Un costum mulat și confortabil
-Cu cupe detașabile pentru susținere ușoară a bustului
- Bustieră integrată pentru susținere bună


AQUAGYM TONIC -  Exercițiile sunt axate mai mult pe fitness cu antrenament cardio susținut și tonifiere musculară: aquabike, aquafitness, aquarunning, etc.
Pentru aquagym tonic, alege:
-Un costum de înot ultra-rezistent la clor
-Cu bustieră, cu cupe preformate integrate sau cupe preformate perforate pentru susținere excelentă

CUM SĂ ALEGI COSTUMUL PENTRU AQUAGYM

 Tipul de model

-Costume de aquagym „întregi”: au o croială mai mult sau mai puțin joasă și pun corpul în evidență. Costumele cu spate în „U” sunt ușor de îmbrăcat, în timp ce costumele cu spate în „X” asigură mai multă menținere la nivelul pieptului.

-Costume de aquagym „din 2 piese”: Partea superioară are cupe integrate perforate. Partea inferioară este formată din șort sau colanți. Alege partea inferioară a costumului în funcție de tipul de activitate și de temperatura apei piscinei în care practici. Șortul este potrivit pentru practicare mai intensă, pe când colanții sunt perfecți pentru cazurile în care cauți o acoperire mai mare și o senzație de strângere și menținere a mușchilor.

-Cu acoperire mai mare, boxerii „jammer” iau forma costumelor de înot și asigură susținerea mușchilor.

-„Aqua topul” asigură mai multă căldură la nivelul umerilor.