Visezi să mergi pe role quad, dar nu știi cum să alegi modelul potrivit? DECATHLON îți face recomandări care să te ajute să găsești patinele cu rotile cu care vei cuceri asfaltul.

AVANTAJELE ROLELOR QUAD

Rolele quad ne trimit cu gândul la copilărie, o perioadă în care acestea erau la modă. Spre deosebire de rolele în linie, cele 4 roți sunt dispuse în față și în spate, prinse direct de talpa încălțămintei. Create în anii 70, rolele quad au fost supuse unor transformări de-a lungul timpului, transformări care le-au îmbunătățit performanțele. Prezintă mai multe avantaje, mai ales de a fi mai stabile, practice și foarte confortabile. Poziționarea roților asigură utilizatorilor mai multă stabilitate decât alte tipuri de role. Astfel echilibrul este menținut mai ușor în timpul utilizării. Încălțămintea, adesea înaltă, asigură confort optim. Această încălțăminte se încalță ușor și îți permite să practici atât alergare, cât și drumeție, sărituri, dans sau plimbare. Atât copiii, cât și părinții, pot găsi patine cu rotile adaptate mărimilor lor, dar și nivelului lor, întrucât există modele de role quad pentru începători și altele pentru sportivi cu experiență. Așadar este o activitate care poate fi practicată atât în familie, cât și de către adulți care caută viteză și senzații tari, mai ales dacă se echipează cu protecții și căști pentru mers pe role.

ALEGEREA PATINELOR ȘI A ÎNCĂLȚĂMINTEI

Placa turnată este șina pe care se prinde încălțămintea. Este un element esențial al rolelor quad, pentru că este cea care fixează roțile de talpă. Dar tot pe această șină se plasează majoritatea celorlaltor elemente precum axele, truck-urile și rulmenții. Aceste elemente componente alcătuiesc patinele cu rotile. Au un rol important pentru calitatea produsului. Poți alege între șină din material compozit sau din aluminiu, șina din material compozit fiind mai adaptată pentru rolele quad pentru începători. Asigură confort optim pentru că absoarbe mai eficient vibrațiile, dar implică și o precizie bună în mișcări. Șina din aluminiu este mai performantă. Rigiditatea sa provoacă reactivitate mai mare și te ajută să câștigi în precizie. Este motivul pentru care utilizatorii mai experimentați aleg adesea acest tip de șină. Și încălțămintea este la fel de importantă în alegerea rolelor cu 4 roți. Trebuie să optezi pentru o pereche de încălțăminte înaltă, care să îți mențină bine piciorul și glezna. Acest lucru te ajută să eviți anumite accidente în caz de căzătură. Trebuie, de asemenea, ca încălțămintea să fie confortabilă și ușor de încălțat. Rolele quad reprezintă și un stil, așadar profită pentru a alege o pereche care să îți placă, pentru un look modern.

IMPORTANȚA ROȚILOR ȘI A RULMENȚILOR

Roțile fac parte din echipamentul rolelor quad; se aleg în funcție de duritatea lor. Este de preferat să optezi pentru roți moi, pentru că acestea favorizează aderența la sol. În plus, sunt și mai confortabile. Consistența roților se notează cu litera A; cu cât cifra care precedă litera este mai mare, cu atât roțile sunt mai dure. Și diametrul roților îți poate oferi indicații despre rolele quad. Cu cât acesta este mai mare, cu atât viteza este mai mare, dar în același timp această viteză va fi mai dificil de atins la lansare. Rulmenții sunt definiți prin norma ABEC, care indică nivelul lor de toleranță. Adică capacitatea lor de a propune o rulare de calitate. Cu cât cifra ABEC este mai mare, cu atât nivelul de toleranță este mai mic, și cu atât rulmentul va funcționa mai corect. Un dezavantaj: acest fapt cere un nivel de precizie pe care începătorii nu îl au încă. Dacă dorești să încerci experiența rolelor cu 4 roți alege un ABEC 3, care va fi adaptat tipului tău de practică, asigurându-ți momente plăcute pe role.

Visezi să mergi pe role quad, dar nu știi cum să alegi modelul care să îți asigure alunecare optimă. DECATHLON îți face recomandări care să te ajute să găsești patinele cu rotile cu care vei cuceri asfaltul.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (8 voturi, medie: 4,38 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020