CUM SĂ ALEGI CORECT O LADĂ FRIGORIFICĂ PENTRU CAMPING ?

Cum să alegi corect o ladă frigorifică pentru camping ?

DURATA DE CONSERVARE VOLUMUL COMPACTAREA

Lăzile frigorifice reprezintă soluția ideală pentru conservarea alimentelor și băuturilor, dar știi cum să alegi corect o ladă frigorifică pentru a merge în camping sau la picnic? Iată recomandările noastre pentru o alegere corectă.

ALEGEREA UNEI LĂZI FRIGORIFICE SE FACE ÎN FUNCȚIE DE 4 CRITERII: DURATA DE CONSERVARE, VOLUMUL, COMPACTAREA ȘI TRANSPORTAREA CONFORTABILĂ A ACESTEIA.

CUM SĂ ALEGI CORECT O LADĂ FRIGORIFICĂ PENTRU CAMPING ?

Durata de conservare

Primul criteriu important în alegerea lăzii frigorifice este capacitatea acesteia de a păstra conținutul la rece. Dacă pleci într-o drumeție de o zi și ai pus în lada frigorifică mâncarea și băuturile pentru întoarcere, ai nevoie de o ladă frigorifică cu o durată de conservare mai lungă decât dacă ai utiliza lada frigorifică pentru a merge direct la un picnic.

În funcție de model, durata de conservare a alimentelor poate să ajungă până la 14 ore, fără rezerve de gheață. Lăzile Compact Fresh se numără printre cele mai performante , grație materialului inovator Fresh, care crește capacitatea de izolare termică a acestora.

Pentru a prelungi capacitatea lăzilor frigorifice de menținere a conținutului la rece, poți utiliza acumulatori de gheață, plasate în prealabil în congelator. De asemenea, poți pune lada frigorifică în frigider (dacă aceasta nu este prea mare), înainte de drumeție. Cu cât lada frigorifică este mai plină, cu atât conservarea la rece este mai bună!

Capacitatea de conservare a lăzii frigorifice este testată în funcție de norma europeană EN 12546-2, care testează performanța unei lăzi frigorifice fără acumulatori de gheață. Pentru a obține conformitatea cu această normă, testele sunt realizate într-un laborator extern. Aceste teste constau în a pune în lada frigorifică apă cu o temperatură de 5°C, în timp ce lada frigorifică se află într-un mediu cu o temperatură de 32°C. Astfel, obiectivul este măsurarea duratei de încălzire a apei, până la o temperatură de 15°C.

CUM SĂ ALEGI CORECT O LADĂ FRIGORIFICĂ PENTRU CAMPING ?

Volumul

Volumul lăzilor frigorifice poate varia între 10 și 36 litri.

Mergi la un picnic în doi? În familie? Între prieteni? Cantitatea de mâncare transportată diferă în funcție de fiecare situație în parte. Lada frigorifică trebuie să fie adaptată conținutului pe care dorești să îl transporți. Nu uita că o ladă frigorifică insuficient de plină își pierde din performanța de conservare spre deosebire de una plină.

În schimb, dacă ești în căutarea unei lăzi frigorifice mini, pentru un prânz individual, există numeroase modele în care să depozitezi câteva caserole alimentare pentru 1-2 persoane. Acestea au un volum sub 5 litri și îți permit să păstrezi prânzul la rece, în timpul unei drumeții sau pentru a merge la muncă.

CUM SĂ ALEGI CORECT O LADĂ FRIGORIFICĂ PENTRU CAMPING ?

Compactarea

Alegerea unei lăzi frigorifice se poate face, de asemenea, în funcție de compactarea acesteia.
Dacă ai un spațiu de depozitare redus acasă sau dacă portbagajul mașinii este deja plin atunci când mergi în camping, o ladă frigorifică flexibilă prezintă avantajul de a se putea plia, pentru a ocupa puțin spațiu atunci când nu o folosești. Așadar, nu va mai trebui să cauți un spațiu special în care să o depozitezi, deoarece odată pliată, o poți strecura aproape oriunde.

Alte modele de lăzi frigorifice se bazează pe un sistem auto-gonflabil, ce asigură o compactare ușoară: este suficient să deschizi valva, să apeși pe lada frigorifică pentru a scoate aerul și gata! În plus, sistemul auto-gonflabil îmbunătățește capacitatea de izolare termică a acestora.

În schimb, modelele de lăzi frigorifice rigide asigură o posibilitate redusă de compactare, dar o rezistență crescută și sunt prevăzute, adesea, un sistem de răcire electric.
Atenție! O ladă frigorifică flexibilă nu înseamnă că aceasta este mai puțin rezistentă. Anumite lăzi frigorifice au o bază realizată din materiale rezistente, care face posibilă utilizarea acestora pe orice tip de teren.

CUM SĂ ALEGI CORECT O LADĂ FRIGORIFICĂ PENTRU CAMPING ?

Transportarea ușoară

Dacă pleci în drumeție, rucsacurile frigorifice îți permit să îți conservi gustările pentru picnic până la 5 ore, fără a utiliza acumulatori de gheață. Grație acestei inovații 2 în 1, nu mai trebuie să alegi între un rucsac și o ladă frigorifică!

Toate lăzile frigorifice sunt prevăzute cu chingi de transport.