Durata de conservare
Primul criteriu important în alegerea lăzii frigorifice este capacitatea acesteia de a păstra conținutul la rece. Dacă pleci într-o drumeție de o zi și ai pus în lada frigorifică mâncarea și băuturile pentru întoarcere, ai nevoie de o ladă frigorifică cu o durată de conservare mai lungă decât dacă ai utiliza lada frigorifică pentru a merge direct la un picnic.
În funcție de model, durata de conservare a alimentelor poate să ajungă până la 14 ore, fără rezerve de gheață. Lăzile Compact Fresh se numără printre cele mai performante , grație materialului inovator Fresh, care crește capacitatea de izolare termică a acestora.
Pentru a prelungi capacitatea lăzilor frigorifice de menținere a conținutului la rece, poți utiliza acumulatori de gheață, plasate în prealabil în congelator. De asemenea, poți pune lada frigorifică în frigider (dacă aceasta nu este prea mare), înainte de drumeție. Cu cât lada frigorifică este mai plină, cu atât conservarea la rece este mai bună!
Capacitatea de conservare a lăzii frigorifice este testată în funcție de norma europeană EN 12546-2, care testează performanța unei lăzi frigorifice fără acumulatori de gheață. Pentru a obține conformitatea cu această normă, testele sunt realizate într-un laborator extern. Aceste teste constau în a pune în lada frigorifică apă cu o temperatură de 5°C, în timp ce lada frigorifică se află într-un mediu cu o temperatură de 32°C. Astfel, obiectivul este măsurarea duratei de încălzire a apei, până la o temperatură de 15°C.