O pereche bună de mănuși de echitație asigură confort și prindere bună în mâini a darlogilor. Atunci când faci alegerea mănușilor, trebuie să ții cont de conformația ta, de condițiile climatice și de nivelul tău de practică. Ele trebuie sa ti se potriveasca, ei bine… manusa!

MĂNUȘI ADAPTATE CONFORMAȚIEI TALE

Mănușile de echitație trebuie să se muleze perfect pe mâinile tale, astfel încât să asigure confort și eficiență. Anumite modele au mărimi unice și trebuie să le încerci pentru a te asigura că se potrivesc formei mâinilor tale. Alte modele au mărimi ideale pentru copii, în funcție de vârsta lor, dar și pentru adulți, de la mărimea 3XS până la mărimea 2XL, sau urmând măsurile clasice ale mănușilor, de la mărimea 6,5 la mărimea 8,5.

Asigură-te că alegi mărimea potrivită a mănușilor, astfel încât acestea să nu fie nici prea strâmte, și deci inconfortabile, și nici prea largi, pentru că riscă să alunece de pe mâini. În aceste cazuri, mănușile nu te vor proteja de condițiile exterioare și nu îți vor asigura libertate de mișcare. Pentru a determina ce mărime trebuie să alegi, măsoară-ți lungimea mâinilor.

  • O lungime de 15 cm corespunde unui model XXS sau unei mărimi 5,5 ;
  • 16 cm, pentru un XS sau un 6 ;
  • 17, 5 cm, pentru un S sau un 6,5 ;
  • 19 cm, pentru un M sau un 7 ;
  • 20 cm, pentru un L sau un 7, 5 ;
  • 21,5 cm, pentru un XL sau un 8 ;
  • 23 cm, pentru un XXL sau mărimea 8,5.

Aceste măsuri pot varia de la un model la altul, în funcție de marcă. Majoritatea modelelor sunt, totuși, extensibile și se mulează ușor pe mâini.

CE MATERIAL SĂ ALEGI 

Poți opta pentru modele realizate din diferite materiale, în funcție de nevoile tale în termeni de temperatură, preferințe estetice și confort. Mănușile din poliester și din poliamidă asigură un raport bun calitate-preț și se ajustează optim formei mâinilor tale, la fel ca mănușile din bumbac, care sunt foarte confortabile. Mănușile din poliuretan sunt mai flexibile și oferă contact foarte agreabil. Mănușile din piele sunt clasice. Antiderapante în mod natural, mănușile din piele sunt recomandate în special călăreților. Estetice, sunt rezistente și durabile, dar trebuie îngrijite cu atenție după fiecare utilizare, pentru a li se asigura menținere optimă și rezistență în timp. Alegerea se va face și în funcție de ținuta ta. Poți alege culorile și imprimeurile care să se asorteze cel mai bine ținutei tale.

MĂNUȘI ADAPTATE NIVELULUI TĂU

Începătorii și călăreții de nivel ocazional se pot orienta către modele care să ofere, înainte de toate, un raport bun calitate-preț și protecție eficientă împotriva frecărilor cu hățurile. Modelele prim-preț sunt un punct bun de plecare pentru inițierea în echitație. Poți alege din această gamă, în funcție de prioritățile tale, optând, de exemplu, pentru mănuși antiderapante pe toată suprafața palmei sau pe zonele mâinii care sunt în contact cu hățurile, pentru mai mult confort în practică. Modelele vor prezenta închideri suplimentare la nivelul încheieturilor, pentru îmbrăcare ușoară și menținere bună pe mâini.

Persoanele care practică în mod consecvent vor putea investi în modele mai performante, care maximizează confortul, dispun de protecții întărite și acordă atenție aspectului estetic.

O practică intensivă necesită modele mai performante, din materiale mai tehnice, care să ofere protecție optimă împotriva condițiilor climatice, fie că este vorba despre frigul iernii sau căldura din perioada verii. Călăreții de competiții vor ține cont și de ținutele de competiție, pentru a integra mănușile în mod discret și armonios echipamentului, protejând în mod confortabil și eficient mâinile.


O practică intensivă necesită modele mai performante, din materiale mai tehnice, care să ofere protecție optimă împotriva condițiilor climatice, fie că este vorba despre frigul iernii sau căldura din perioada verii.

Atunci când faci alegerea mănușilor, trebuie să ții cont de conformația ta, de condițiile climatice și de nivelul tău

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 4,75 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Jun 17, 2021
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020