CUM SĂ ALEGI CORECT MĂNUȘILE DE BOX

Dacă te inițiezi în box Dacă practici box la nivel avansat Iată corespondențele:

CUM SĂ ALEGI CORECT MĂNUȘILE DE BOX

Utilizează mănuși de box sau mitene, pentru absorbția transpirației mâinilor și pentru rezistența în timp a mănușilor. Alegerea mănușilor de box se face în funcție de nivelul tău de practică.

Dacă te inițiezi în box 

Dacă te inițiezi în box și te antrenezi o dată pe săptămână, optează pentru mănuși cu inserții din material respirant, precum mesh sau material microperforat la nivelul palmei, care să asigure aerisire bună. 

Dacă practici box la nivel avansat

Dacă practici box la nivel avansat și te antrenezi de doua-trei ori pe săptămână, în club sau cu sac de box, alege mănuși cu căptușeală groasă, din piele naturală, sau piele sintetică.

Cu trecerea timpului, mănușile au tendința să se deterioreze la nivelul zonelor de șoc. Așadar, este foarte important să alegi mănuși care să reziste frecărilor repetate. Mănușile de box au un sistem de mărimi specific, exprimat în uncii. Uncia reprezintă greutatea mănușii (și nivelul ei de protecție), care este adaptată greutății boxerului.

Iată corespondențele:

6 Uncii: < 50 kg

8 Uncii: 51 până la 63 kg

10 Uncii: 64 până la 74 kg

12 Uncii: 75 până la 90 kg

14 Uncii și 16 Uncii: > 90 kg

Mănușile de box reprezintă partea cea mai importantă a echipamentului pentru acest sport, așa că este esențial să știi să le alegi, pentru a practica acest sport în siguranță și pentru a putea face și performanță. 

CUM SĂ ALEGI CORECT MĂNUȘILE DE BOX