Cucerești aleile și înfrunți obstacolele din skateparkuri pe skateboard. Însă între tine și placă se află încălțămintea. Alegerea acesteia nu este una ușoară: încălțămintea de skate dispune de elemente care să te protejeze de răni, să reziste la uzură și să te ajute să realizezi cele mai bune trick-uri.

DE CE CARACTERISTICI TREBUIE SĂ ȚII CONT PENTRU A-ȚI ALEGE ÎNCĂLȚĂMINTEA DE SKATE?

În momentul în care alegi un model de încălțăminte de skate, trebuie să ai în vedere trei elemente: talpa, protecția zonelor de frecare și amortizarea. Talpa încălțămintei de skate este, în general, dreaptă, pentru sprijin mai bun pe placă. Ele sunt subțiri, pentru contact mai bun și control optim. Tălpile vulcanizate sunt mai elastice și mai puțin plastice decât tălpile din cauciuc normal. Extrem de rezistent, cauciucul vulcanizat permite realizarea unor tălpi mai subțiri, cu rezistență mai mare în timp. Pentru amortizare mai bună sunt disponibile și tălpi mai groase. Mai grele și mai rigide, sunt potrivite pentru începători pentru că îi protejează mai bine în caz de cădere. Repetiția trick-urilor și gripul plăcilor provoacă uzuri în mai multe zone precise de pe încălțăminte.

Pentru a evita această degradare încălțămintea de skate este întărită în zonele de contact. Partea din față, de la exterior, a piciorului de sprijin este una din aceste zone întărite. Skaterul bine informat va ține cont de întăriturile tălpii din zonele de sprijin dar și de cele de la interiorul încălțămintei, de la înălțimea degetelor. Cusăturile duble, sau chiar triple, ilustrează efortul celor care au conceput încălțămintea de a asigura rezistență. Indiferent de nivelul skaterului, căzăturile sunt întotdeauna frecvente. Așadar amortizarea la călcâi este esențială. Este semnalată adesea printr-un sistem de bule de aer. De asemenea, se pot introduce branțuri la interiorul încălțămintei. Cea mai mică eroare a unuia din aceste trei criterii poate pune la îndoială calitatea încălțămintei de skate.

Marca OXELO, marca DECATHLON pentru produse de alunecare urbană, pune accentul pe aderență și rezistență. De la încălțăminte de skate pentru copii și până la modele pentru adulți, skaterul va găsi încălțăminte adaptată viitoarelor sale provocări.

TREBUIE SĂ ALEGI ÎNCĂLȚĂMINTE JOASĂ SAU ÎNALTĂ?

Găsim încălțăminte de skate mai mult sau mai puțin înaltă. Lăsând la o parte dorința de a fi la modă, înălțimea încălțămintei de skate are un rol important în termen de libertate de control și de protecție a gleznei. Încălțămintea înaltă este în prezent mai des utilizată decât cea joasă. Dar interesul pentru această încălțăminte de skate înaltă se dovedește a fi util: piciorul este mai bine susținut, glezna mai bine protejată. Aceste caracteristici previn riscurile de entorsă sau de luxări consecutive provocate de căderi sau de aterizări nereușite.

Anumite contacte cu placa pot fi violente: șocurile dintre placă și gleznă sunt extrem de dureroase. Dar încălțămintea poate limita mișcările și poate atenua senzația la contactul cu placa. De aceea skaterii avansați preferă în general încălțămintea joasă. Pentru a combina cel mai bine siguranța și libertatea trebuie să dispui de încălțăminte cu o înălțime a feței adecvată, de preferință din piele, pentru asigurarea unui echilibru optim. Chiar dacă se oprește la nivelul gleznei, aceasta va fi susținută eficient.

PERSONALIZEAZĂ-ȚI ÎNCĂLȚĂMINTEA DE SKATE !

Încălțămintea de skate nu mai este fără formă, plată și cu șireturi groase. Veritabil obiect de modă, care a ieșit din skateparkuri pentru a deveni model de streetwear, încălțămintea de skate reprezintă un element de look urban. Se găsește în toate culorile, modelele și liniile de design. Cu toate acestea, skaterul trebuie să fie conștient că încălțămintea lui, dacă este folosită pentru skate, se va uza rapid la călcâi sau în față și se va murdări ușor. Încălțămintea închisă la culoare va părea mereu mai curată și mai puțin deteriorată decât cea deschisă la culoare. Dar mai mult decât designul și alura, confortul și susținerea sunt criterii care trebuie să primeze pentru o utilizare sportivă. Și pentru a îți personaliza modelul, DECATHLON propune numeroase tipuri de șireturi, ale căror culori și grosimi pot oferi fiecăruia șansa de a adăuga încălțămintei nota sa personală.

Cucerești drumurile urbane și înfrunți obstacolele din skateparkuri pe skateboard. Însă între tine și placă se află încălțămintea. Alegerea acesteia nu este una ușoară: încălțămintea de skate dispune de elemente care să te protejeze de răniri, să suporte uzurile specifice și să te ajute să realizezi cele mai bune trick-uri.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020