CUM SĂ ALEGI CORECT BOOTSII PENTRU SNOWBOARD

Cum să alegi corect bootsii pentru snowboard

O pereche de boots potriviți trebuie să îți asigure confort și o susținere optimă a piciorului în timpul practicii sportive, motiv pentru care aceasta trebuie să fie adaptată nivelului tău de practică și tipului de practică. Citește ghidul de mai jos pentru a afla cum să îți alegi corect perechea de boots și bucură-te de snowboard!

Alegerea corectă a unei perechi de boots pentru snowboard se face în funcție de 3 criterii: nivelul de practică, mărimea și sistemul de strângere.

Nivelul de practică

 • CUM SĂ ALEGI CORECT BOOTSII PENTRU SNOWBOARD

  Nivel începător

  Alege o pereche de boots flexibili, confortabili și toleranți.

 • CUM SĂ ALEGI CORECT BOOTSII PENTRU SNOWBOARD

  Nivel mediu

   Alege o pereche de boots care să asigure susținere bună și precizie, chiar și în caz de viteză.

 • NIVELUL DE PRACTICĂ

  Nivel avansat

  Alege o pereche de boots care să asigure susținere optimă și să prezinte o rigiditate adaptată terenului de practică. Viteză și freeride: flex rigid/ Snowpark și sărituri: flex mediu.

Mărimea

Mărimea bootsilor poate fi exprimată în cm sau în mărimi EU (de exemplu, 41, 42, etc.). Iată tabelul de conversie pentru a descoperi mărimea care ți se potrivește:

CUM SĂ ALEGI CORECT BOOTSII PENTRU SNOWBOARD
CUM SĂ ALEGI CORECT BOOTSII PENTRU SNOWBOARD

Sistemul de strângere

*Fast lock: un sistem de reglare rapidă și ușoară. Tragi, securizezi și ești gata să te bucuri de pârtie, grație șireturilor subțiri și elementului de strângere rapidă.

*Boa: un sistem foarte puternic, cu cablu și rotiță.  

*Boa coiler: un sistem foarte puternic și rapid, cu cablu și rotiță coiler.

*Zone lock: un sistem de strângere disociată – o strângere per zonă, pentru un plus de putere și precizie.

*Cable Lock 2Z: un sistem de strângere disociată, foarte puternic, cu cablu, rotiță și bandă cu arici la nivelul tibiei.

Ce este sistemul de strângere disociată?


Anumiți boots sunt prevăzuți cu un sistem de strângere disociată, adică partea superioară și partea inferioară a acestora se pot strânge separat, pentru un plus de precizie: poți strânge mai puternic partea inferioară pentru un plus de susținere, poți strânge mai ușor partea inferioară pentru un plus de confort sau poți strânge mai puternic partea superioară pentru a asigura un plus de rigiditate bootsilor.