CUM SĂ ALEGI CORECT APARATUL DE VÂSLIT

Cum să alegi corect aparatul de vâslit

AVANTAJELE APARATULUI DE VÂSLIT ÎN FITNESS DIFERITELE TIPURI DE APARATE DE VÂSLIT ȘI MODUL LOR DE FUNCȚIONARE PARAMETRII DE CARE TREBUIE SĂ ȚII CONT ÎN ALEGEREA APARATULUI DE VÂSLIT

Aparatul de vâslit este un aparat de fitness foarte complet care permite stimularea întregului ansamblu de mușchi. Pentru a îl alege corect pe al tău și a găsi modelul care ți se potrivește, este necesar să îți stabilești obiectivul de antrenament și să urmezi următoarele recomandări.

CUM SĂ ALEGI CORECT APARATUL DE VÂSLIT

Avantajele aparatului de vâslit în fitness

Un aparat de vâslit pentru fitness este o mașinărie polivalentă, ale cărei principale avantaje sunt dezvoltarea mușchilor corpului într-un mod armonios, obținerea rapidă a rezultatelor și îmbunătățirea simultană prin cardiotraining și bodytraining.

CUM SĂ ALEGI CORECT APARATUL DE VÂSLIT

Diferitele tipuri de aparate de vâslit și modul lor de funcționare

Există două tipuri de aparate de vâslit care se diferențiază prin sistemul lor de tragere. În funcție de obiectivul tău, vei alege dintre aceste două modele; fie pentru un antrenament de fitness intensiv, o repunere în formă sau pur și simplu pentru a regăsi senzația de vâslire.

Aparatul de vâslit scandinav (sau latin): mișcările realizate cu acest aparat simulează practicarea vâslirii la domiciliu. Particularitatea constă în faptul că fiecare mișcare este mai mult sau mai puțin ghidată de tehnici de vâsle duble sau vâsle încrucișate. Se adresează în special utilizatorului începător sau intermediar. Acest tip de aparat nu este potrivit pentru persoanele foarte înalte sau pentru utilizatorii avansați.

Aparatul de vâslit cu sistem central de tragere: este cel mai răspândit model, convenabil atât pentru începători, cât și pentru experți.  Acest tip de aparat se caracterizează în primul rând printr-o mișcare neghidată, ceea ce te obligă să te concentrezi pe poziția corpului, asigurând și lucrarea mușchilor din partea superioară. Aparatul de vâslit cu tragere centrală asigură un antrenament intensiv, cu confort optim.

CUM SĂ ALEGI CORECT APARATUL DE VÂSLIT

Parametrii de care trebuie să ții cont în alegerea aparatului de vâslit

Aceste caracteristici te vor ajuta să înțelegi mai bine modul de funcționare al aparatului tău de vâslit.

Regăsim două mari tipuri de sisteme de frânare:

-pe aer: sistemele pe aer au avantajul de a evolua rapid, mai ales datorită creșterii intensității eforturilor: cu cât tragerea va fi mai puternică, cu atât rezistența va crește;

-magnetic: sistemul magnetic este foarte simplu deoarece, pentru a crește dificultatea, este suficient să învârți o moletă (aceasta se va mișca între distanța dintre cei doi magneți). Dacă dorești un sistem silențios și dacă practici în mod consecvent, aparatul de vâslit magnetic este o alegere optimă.

La domiciliu, aparatul de vâslit poate ocupa mult spațiu, de aceea majoritatea modelelor comercializate sunt pliabile și echipate cu roți, pentru a putea fi depozitate foarte ușor. Înainte de a achiziționa un aparat de vâslit pentru fitness este important să amenajezi un spațiu dedicat acestuia, pentru a evita eventualele surprize.

Consola este într-un fel tabloul de bord. Ea îți va indica toate informațiile necesare, precum viteza și durata, distanța pe care ai parcurs-o, numărul de calorii arse, etc.

Pe unele modele vei găsi, cu siguranță, programe de antrenament.

CUM SĂ ALEGI CORECT APARATUL DE VÂSLIT

Accesoriile utile unei practici optime

Pentru a face utilizarea aparatului de vâslit mai agreabilă și pentru a îți ameliora performanțele, am creat o listă de accesorii pentru un antrenament mai bun:

-Încălțămintea și mănușile: încălțămintea pentru fitness asigură susținere bună a piciorului iar mănușile sunt necesare pentru a se evita apariția bătăturilor.

-Ceasul cardiofrecvențometru : acesta permite cunoașterea efectului pe care antrenamentul îl are asupra organismului tău, prin afișarea ritmului cardiac.

Alegerea unui aparat de vâslit pentru fitness va fi determinată de performanța și nivelul dorit. Cu aceste obiective stabilite, este aparatul ideal pentru îmbunătățirea rezistenței și întreținerea corpului.
Aparatul de vâslit este un aparat de fitness foarte complet care permite stimularea întregului ansamblu de mușchi. Pentru a îl alege corect pe al tău este necesar să urmezi următoarele recomandări.

Alegerea unui aparat de vâslit pentru fitness va fi determinată de performanța și nivelul dorit. Cu aceste obiective stabilite, este aparatul ideal pentru îmbunătățirea rezistenței și întreținerea corpului.